1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Semizotu Yemeğinin Öneriler İle Tarifi! Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?
Semizotu Yemeğinin Öneriler İle Tarifi! Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Semizotu Yemeğinin Öneriler İle Tarifi! Semizotu Yemeği Nasıl Yapılır?

Sıklıkla çiğ şekilde ya da salatalarda malzeme olarak kullanılan, adeta bir vitamin deposu olan semizotunun yemeği oldukça lezzetli oluyor. Semizotu yemeğinin tarifi oldukça basitken ayrıca yapılışı da bir o kadar basit.

A+A-

Semizotu yemeğinin tüketerek hem vitamin depolayıp hem de çok lezzetli bir yemek yemiş olabilirsiniz. İster sebze ağırlıklı olarak bir öğle yemeğinde ister de akşam sofralarında lezzet ile yiyebileceğiniz bu yemeğin tarifini anlatacağız. Hadi, gelin şimdi semizotunun tarifine geçelim.

Semizotu Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Zeytinyağı, 3 yemek kaşığı (sıvı yağ da olur)
  2. İnce bir şekilde doğranmış 3 yemek kaşığı edecek şekilde soğan
  3. Doğranmış ve kurutulmuş 2 yemek kaşığı domates
  4. Doğranmış 1/3 bardak çeri domates
  5. 2 su bardağı semizotu
  6. 1 yemek kaşığı kinoa (isteğe göre tercih edilmeyebilir.)
  7. Karabiber ve tuz
  8. 1 çay bardağı su
  9. 1/4 limon suyu

Semizotu Yemeği İçin Ufak Bir Öneri

Malzemeler arasında su yer alıyor fakat semizotu pişerken kendiliğinden oldukça çok sulanan bir besindir. Eğer semizotu kendisinden sulanır ise su dökmenize gerek kalmaz. Hatta su dökmeden yaparsanız daha fazla besleyici bir yemek olur.

Semizotu Yemeğinin Yapılışı

İlk olarak soğanları doğrayın ve bir kenara koyun. Ardından çeri domatesleri ve semizotunu da, semizotunu fazla olmamak şartı ile doğrayın bir kenara koyun. Yanlış anlaşılmasın domates ve semizotunu farklı yerlere koyun. Daha sonra yemeği yapacağınız tencereyi ocağa koyun ve altını yakın. Zeytinyağını ya da sıvı yağını ekleyin. Döktüğünüz yağın tencerenin içinde ısınmasını bekleyin. Yağ ısındığı zaman ince şekilde doğranmış soğanları tencereye koyun ve hafif kızartın.

Soğanlar 2 dakika kadar kızardığı zaman içine kurutulmuş domatesleri ekleyin. Soğan ve kurutulmuş soğanları beraber karıştırın. Ardından doğranmış çeri domatesleri ekleyin. Domatesler yavaş yavaş yumuşamaya başlayacak. Yumuşama olduğu zaman semizotunu da ekleyin. Hepsini beraber karıştırın. İçine tuz, karabiber ve kinoayı da ekleyip karıştırın. İsteğe göre kinoa kullanmayabilirsiniz.

Tuz, karabiber ve kinoayı ekledikten sonra 1 çay bardağı suyu da ilave edin. Daha sonra ocağı orta ateşe alın ve pişirin. Semizotunu servis etmeden önce üzerine limon suyunu dökün, limon suyu semizotunun daha lezzetli olmasını sağlar ve böylece semizotu yemeğiniz hazır.

semizotu-yemegi-tarifi-halkgazetesicom-haber-tarifleri-haberi-haberler-sondakika-gazeteler-tarifi-halk.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler