1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Yapılışı Pratik İçli Köfte Tarifi! İçli Köfte Nasıl Yapılır?
Yapılışı Pratik İçli Köfte Tarifi! İçli Köfte Nasıl Yapılır?

Yapılışı Pratik İçli Köfte Tarifi! İçli Köfte Nasıl Yapılır?

İçli köfte birçok kişi tarafından zevkle seve seve yenilen bir yemektir. Fakat içli köfte yapılışı birçok kişiyi zorlar. Sizler için bu nefis tarifler yazımızda yöresel tatlarımızdan olan içli köfte tarifi vereceğiz. içli köfte tarifi haber detayda

A+A-

Bunun sebebi köfteye şekil verirken zorlanmak ve iç harcı koyunca köfteyi kapatmak zor olduğu içindir. Her ne kadar zor gibi görünse ve zor deniliyor olsa bile size oldukça pratik şekilde yapılan içli köfte tarifi anlatacağız. Gelin ilk olarak bu pratik içli köfte içi hangi malzemeler gerekliymiş bir bakalım.

Pratik İçli Köfte İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 250 gr dana kıyma (orta yağlı),
  2. 1 adet soğan,
  3. 100 gr ceviz,
  4. 1 yemek kaşığı tarçın,
  5. 1 yemek kaşığı yenibahar,
  6. 2 tutam maydanoz (ince doğranmış),
  7. 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  8. Karabiber ve tuz.

İçli Köftenin Hamuru İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 1 su bardağı köftelik bulgur
  2. 1/2 çay bardağı irmik,
  3. 1/2 çay bardağı un,
  4. 1,5 su bardağı sıcak su,
  5. 1 adet yumurta,
  6. 1 tatlı kaşığı domates salçası,
  7. Pul biber,
  8. Tuz,
  9. Karabiber.

İçli Köfteyi Kızartmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Sıvıyağ

İçli Köftenin Yapılışı

İrmik ve bulgurunuzu bir kap ya da kâseye koyun ve sıcak su ile ıslatıp karıştırın. Ardından bir kenara koyun. Soğanlarınızı küp küp doğrayın ve bir kenara koyun. Aynı şekilde cevizlerinizi de havanda dövün ve kenara ayırın. Bir tavaya zeytinyağı dökün ve yağ ısındığı küp küp doğradığınız soğanları yağın içine ilave edip 5 dakika boyunca karıştırarak kavurun. Soğanlarınızın rengi dönmeye başladığı zaman kıymayı da ekleyin. Daha sonra havada dövdüğünüz cevizi, tarçın, yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip biraz daha karıştırarak sotelemeye devam edin. Tencerenin altını kapattıktan sonra ise maydanoz serpin ve tezgâhın üzerinde bir yere ayırın.

En başta su içinde beklettiğiniz irmik ve bulgurunuzun içerisine; unu, yumurtayı, kırmızıbiberi, karabiberi, tuzu ve salçaları ekleyip eliniz ile yoğurmaya başlayın. Elinize bir limon sıkacağı alın ve sıkacağın içerisine streç film koyup streçi yağlayın. Elinizi de yağlayın. Daha sonra, hazırlamış olduğunuz iç harçtan bir ceviz büyüklüğü kadar alıp, ince bir katman olacak şekilde limon sıkacağının arkasına tarafına yerleştirin. Güze bir şekilde doldurduktan sonra, hazırlamış olduğunuz iç harçtan 1 yemek kaşığı alın ve köftenin üzerini de dış malzeme ile kaplayın. Limon sıkacağınızı tezgâhın üzerine ters bir şekilde çevirerek yerleştirin ve içli köftenizi çıkartın. Bütün hepsini bu şekilde yapmaya devam edin. Bittiğinde ise bir tavaya yağ koyun ve yağ kızardığı zaman içli köftelerinizi yağın içerisine bırakın. İçli köftelerinizi sık sık kontrol edin. Üzeri çok fazla kızarmadan tavadan çekin. Bütün köfteleri kızarttıktan sonra içli köftelerinizin fazla yağlarının gitmesi için havlu kâğıt üzerine koyun. Ve böylelikle içli köfteleriniz servis etmeye hazır.

icli-kofte-tarifler-tarif-halk-gazeteler-kofte-tarifi-halkgazetesi-tarifi-halkgazetesicom.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler