1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. İtalyan Yemekleri ile Hazırlanmış Bir Sofra Tarifi
İtalyan Yemekleri ile Hazırlanmış Bir Sofra Tarifi

İtalyan Yemekleri ile Hazırlanmış Bir Sofra Tarifi

İtalyanlar halkının en meşhur ve birçok kişi tarafından restoranlarda zevkle yenilen birkaç İtalyan yemekleri ile hazırlayacağınız yemekleri tarif ettik. Bunlar; karidesli makarna, carpaccio, burrata ve muhteşem bir salata.

A+A-

Bu yemekler oldukça renkli olurken yapması da bir hayli eğlenceli. Eğer siz de yiyeceğiniz yemek her zamankinden farklı olarak farklı bir kültürün yemeği olsun istiyorsanız kesinlikle bu menüyü yapın. Çünkü salatasından tutun da makarnasına kadar oldukça lezzetli bir menü tarifi verdik. Gelin şimdi sizler ile ilk olarak bu yemekler için neler lazım bir bakalım.

Spagetti İçin Gerekli Malzemeler

  1. Spagetti (500 gram)
  2. Jumbo karides (8 adet)
  3. Enginar kalbi (150 gram)
  4. Labne (150 gram)
  5. Sıkılmış limon suyu
  6. Çeri domates (1 bardak)
  7. Zeytinyağı
  8. Karabiber ve tuz

Burrata İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Manda burrata (1 adet)
  2. Kırmızı üzüm (1 bardak)
  3. Rezene tohumu (1/2 çay kaşığı)
  4. Fesleğen (3 yemek kaşığı)
  5. Reyhan (3 yemek kaşığı)
  6. Zeytinyağı (3 yemek kaşığı)
  7. Balzamik sirke (1 yemek kaşığı)
  8. Esmer şeker (1 tatlı kaşığı)
  9. Sarımsak (1 diş)

Yeşil Salata İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Kuşkonmaz (8 adet)
  2. Avokado (2 adet)
  3. Yedikule marulu (4 adet)
  4. Sıkılmış limonun suyu (yarım limon)
  5. Zeytinyağı (4 yemek kaşığı)
  6. Tuz

Carpaccio Malzemeler

  1. Bonfile (kâğıt inceliğinde 2 dilim ince dövülmüş)
  2. Parmesan (50 gram)
  3. Roka (1 bardak)
  4. Zeytinyağı
  5. Sıkılmış limon (1/2)
  6. Karabiber ve tuz

Spagettinin Yapılışı

İlk olarak enginar kalbini ve çeri domatesleri sadece ortadan ikiye bölün bir kaba koyun. Daha sonra bir tavaya zeytinyağını koyun ve ısınmasını bekleyin. Ortadan ikiye böldüğünüz enginar kalbini ve çeri domatesleri tavaya koyun. Üzerine biraz pul biber ve tuzu serpin ve soteleyin. Bir yandan da spagetti sosu için labneyi bir kaba koyun. İçine bir tutam tuz koyun ve bir çatal ile çırpın. Daha sonra bir tencereye su koyun ve bu suyu kaynatın. Kaynamaya başladığı zaman içine tuz dökün ve makarnalarınızı atın.

Başka bir tencereye de suyu koyun ve suyun kaynamasını bekleyin. Kaynayan suyun altını kapatın ve ardından karidesleri ekleyin. Karides ve suyun içine az bir miktarda tuz serpin ve karidesleri sıcak su içinden alıp soğuk bir suyun içerisine koyun. İçine az bir miktar tuz serpip karıştırdığınız labnenin içine makarna suyundan 1 ila 2 kepçe koyun. İçine makarna suyu ilave ettiğiniz karışımı enginar kalbi ve domateslerin içerisine ekleyip karıştırın. Makarnayı da süzün ve tavanın içine koyup karıştırın.

Bu karıştırma işlemini yaparken ocağın altını kısık bir şekilde açarak yapın. Limonu sıkın ve makarnanın içine dökün. Daha sonra biraz karabiber ve tuz ekleyip tekrar karıştırıp ocağın altını kapatın. Makarnayı servis tabağınıza koyun ve karideslerinizi soğuk sudan çıkartın makarnanın üstüne koyun. Makarnanız böylece hazır hale geliyor.

Burrata Yapılışı

Bir tavanın içine zeytinyağını dökün ve ocağın üstüne koyup yağı ısıtın. Kırmızı üzümleri tavaya alın ve 1 ila 2 dakika tavada sotoleyin. Bu sırada bir havanın içine rezene tohumunu koyun ve ezin. Rezene tohumundan sonra içerisine 1 ila 2 diş sarımsağı da koyun ve yine ezin. Daha sonra fesleğen ve reyhan yapraklarını doğrayıcı içine alın. Doğrayıcının içerisine biraz esmer şeker ve biraz da balzamik sirke ekleyin. Havanda ezdiğiniz sarımsak ve rezene tohumunu da ekleyin ayrıca içerisine limon kabuğu da koyun.

Bu bütün ürünlerin içerisine bir miktar tuz ve zeytinyağı ekleyin. Bütün bunları doğrayıcı içinden geçirin. Doğrayıcıdan geçirdiğiniz bu ürün sizin sosunuz olacak. Tavada zeytinyağı ile sotelediğiniz kırmızı üzümlerinizi servis yapacağınız tabağa koyun. Daha sonra yanına burratoyu da koyun ve eliniz ile yavaş bir şekilde açıp hafif bir şekilde patlatın. Doğrayıcıda hazırlamış olduğunuz sosu burratanın üstüne dökün. Sostan az bir kısımda tabağın kenarına koyun. Son olarak tabağınızı reyhan yaprakları ile süsleyerek servis etmeye hazır hale getirmiş olacaksınız.

Carpaccio Yapılışı

Almış olduğunuz bonfilelerinizi bir tabağa koyun ve üstüne bol bir şekilde zeytinyağı ve sıkılmış limon suyunu dökün. Karabiber ve tuzu da bonfilenin üzerinde dökünüz. Eliniz ile zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi bonfilenin her tarafına yedirin. Bonfilelerinizi servis yapacağınız tabağa koyun. Bonfilelerinizin üstüne roka yapraklarını koyun. Üzerine biraz zeytinyağı ve sıkılmış limon suyunu biraz dökün. Son olarak da üzerine parmesan peynirini rendeleyin. Böylece carpaccio hazır hale gelmiş oluyor.

Yeşil Salata Yapılışı

Bir tavayı ocağınıza koyun ve altını açın. Tavaya zeytinyağı ekleyin ve yağın ısınmasını bekleyin. Kuşkonmazlarınızı ısınan yağınızın içine alın ve birazcık da tuz dökün. Kuşkonmaz ve zeytinyağını 1 ila 2 dakika kadar soteleyin. Marulunuzu geniş ve çukur bir kabın içerisine alarak bir yere koyun. Kuşkonmazlarınızı tavadan alıp başka bir tabağın içerisine alın. Salatanızın sos için limon suyunuzu bir kâseye koyun. Limon suyunun içerisine tuz dökün ve bir çay kaşığı ya da çatal yardımı ile karıştırın. Karıştırmaya devam ederken zeytinyağını da ekleyin. Zeytinyağını eklerken karıştırmayı bırakmayın.

Zeytinyağını da koyduktan sonra bir kenara koyun. Kuşkonmazlarınızı 3’e ayırın ve marullarınızın içerisine koyun. Avokadolarınızı 2 parçaya kesin ve içlerini bir kaşık yardımı ile çıkarın. Avokadonun çıkardığınız içlerini parçalar şeklinde salatanızın içerisine koyun. Hazırladığınız sosunuzu da yani limon, tuz ve zeytinyağınızı salatanızın üstüne dökün.

italyan-yemekleri-halkgazetesicom-haber-tarif-yemek-nefis-tarifler-haber.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler