1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Hasanpaşa Köftesi Tarifi! Hasanpaşa Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Hasanpaşa Köftesi Tarifi! Hasanpaşa Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Hasanpaşa Köftesi Tarifi! Hasanpaşa Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?

Hasanpaşa köftesi, patates ve köftenin uyumunu seven insanların oldukça severek yiyeceği bir yemektir. Genelde çok lezzetli yemekler uzun sürelerde yapılıyor olsa bile Hasanpaşa köftesi hiçte öyle değil. Nefis tarif haber detayda...

A+A-

Yapması oldukça kolay bir yemektir. Hatta yapacağınız tek şey iç harcını hazırlayıp sonra patatesleri püre yapmak bile diyebiliriz. Hem pratik hem de lezzetli olan bu yemeğin tarifini size önemli püf noktaları ile anlatacağız. Gelin, şimdi ilk önce Hasanpaşa köftesini yapmak için gerekli olan malzemelere geçelim.

Hasanpaşa Köftesini Yapmak İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. Kıyma, 500 gram
  2. Soğan, 1 adet
  3. Galeta unu, 3 yemek kaşığı
  4. Sarımsak tozu ve kimyon
  5. Yumurta, 1 adet
  6. Kaşar peynir
  7. Patates ( püre haline getirilmiş)
  8. Salça, 1 yemek kaşığı
  9. Maydanoz

10-Tuz ve karabiber    

11-Su ve zeytinyağı

Hasanpaşa Köftesini Yaparken uygulamanız Gereken Püf Nokta

Hasanpaşa köftesinin yaparken iki püf noktadan bahsedeceğiz. Bu soğanlar rendelenmesi ile ilgili. Soğanları rendeleyin. Fakat soğanları rendelediğiniz zaman suyunu soğanın suyunu rendelediğiniz zaman Hasanpaşa köfteniz çok daha lezzetli olacaktır. Bir diğer püf nokta ise köftelerin içlerini boş şekilde şekil verdiğiniz zaman direkt fırın tepsisine koymayın. Başka bir tepsiye koyun. Salçalı sosu hazırlayın ve sosun az bir kısmını önce tepsiye dökün. Daha sonra köfteleri asıl tepsiye koyup sosu köftelerin üstüne dökün.

Hasanpaşa Köftesi Yapılışı

İlk olarak patateslerinizi püre haline getirmek için haşlayın. Haşlamayı yapmak için mutlaka patates kabuklarını soyun. Patates haşlandıktan sonra tortuluk kalmayacak şekilde püre haline getirin ve bir kenara koyun. Daha sonra soğanlarınızı rendeleyin. Rendelediğiniz soğanları bir kabın içinde kenara koyun. Maydanozlarınızı da ince bir şekilde doğrayın. Daha sonra kıymanızı yoğurabileceğiniz bir kabın içine boşaltın.

Kıymanızın içerisine 1 adet yumurtanızı, 3 yemek kaşığı galeta ununuzu, kimyon, tuz ve sarımsak tozunuzu ekleyin. Daha öncesinde ince bir şekilde doğradınız maydanoz ve biraz zeytinyağı dökün. Kıymanın içine kattığınız her malzemenin birbirin içine geçmesini sağlamak amacı ile güzelce yoğurun. Kıymanızı yoğurduktan sonra ise kayısı büyüklüğünde toplar yapıp ortasına önceden hazırladığınız patates püresini ekleyecek şekilde boşluk açın.

Şekil verdiğiniz bütün köfteleri fırına süreceğiniz tepsiye yerleştirin. Püf noktasında dediğimiz gibi köfteleri tepsiye koymadan önce salçalı sosun az bir kısmını önce tepsiye döküp sonra köfteleri asıl tepsiye koyabilirsiniz.

Salçayı çırpabileceğiniz bir kabın içine alıp biraz zeytinyağı dökün. Bu ikisi bir dakika kadar kaşık ile çırpın ve ardından biraz su ekleyin ve tekrar çırpın. Bu çırpma işlemini salçaları ezerek sıvı bir kıvama gelene kadar devam ettirin. Eğer yoğunluk var ise biraz daha su ekleyin ve tekrar çırpın. Hazırladığınız salçalı sosu tepsiye koyduğunuz köftelerin üzerine dökün.

Sosun bir kısmının tepsiye de gelmesine özen gösterin. Bunun amacı köftelerin tepsinin tabanına yapışmaması içindir. Daha önceden hazırlamış olduğunuz patates püresini bir sıkma torbasının içine alın. Eğer sıkma torbası yok ise temiz bir buzdolabı poşetini sıkma torbası haline getirebilirsiniz ya da bir kaşık ile de bu işlemi yapabilirsiniz. Fakat kaşıkla yaparken pürenin köftenin üstüne değil köftenin ortasını boş bıraktığınız yere gelmesine özen gösterin.

Patates püresini köftelerinizin ortasında boşluk bıraktığınız yerlere sıkın. Bu sırada fırınınızı açın ve 180 dereceye ayarlayıp ısınmasını bekleyin. Fırınınız da derece yok ise 15 dakika fırının ısınmasını bekleyin. Kaşar peynirini pürenin üstüne doğru rendeleyin. Köftenin üstüne gelmesi sorun olmaz. Fakat yine de pürenin üstüne doğru gelmesini sağlayın.

Hatta bunu yaparken kaşar peyniri önce bir kaba rendeleyip sonra pürelerin üstüne koyarak da yapabilirsiniz. Köftelerinizi fırına koyun, köfteler kızarınca ve kaşar eriyinceye kadar fırında tutun.

Afiyet Olsun

hasanpasa-koftesi-yeni-tarifler-halkgazetesicom-tarif-haberleri.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler