1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Salamura Tekniği İle Bütün Şeklinde Tavuk Tarifi
Salamura Tekniği İle Bütün Şeklinde Tavuk Tarifi

Salamura Tekniği İle Bütün Şeklinde Tavuk Tarifi

Salamura etmek yani tuz ve su kullanarak yemeği muhafaza etmek çok eskiden kullanılan bir teknikti. Fakat hala kullanılıyor. Biz de sizlere salamura tekniği ile yapılmış bütün tavuk tarifinden bahsedeceğiz.

A+A-

Salamura ile yapılan bütün tavuk yemeği aslında oldukça dikkat edilmesi gereken bir yemektir. Bunun sebebi salamura tekniğini kullanmaktan ötürüdür. Kullandığınız tuz bile bu yemeğe farklı bir etki katacaktır. Ama hiç telaş etmeyin çünkü size dikkat etmeniz gereken her püf noktayı da anlatacağız. Öncelikle gelin şimdi sizler ile salamura ile yapılan bütün tavuk için gerekli malzemelere bakalım.

Salamura Tekniği İle Bütün Şeklinde Tavuk İçin Gerekli Malzemeler

  1. Bütün Tavuk, 1 adet
  2. Su, 2,5 litre
  3. Tuz, 1/2 bardak
  4. Şeker, 1 yemek kaşığı
  5. Taze kekik, 3 dal
  6. Tane karabiber, 1 tatlı kaşığı
  7. Limon dilimi
  8. Defneyaprağı, 2 adet

Salamura Tekniği İle Yapılan Bütün Tavukta Dikkat Edilmesi Gereken Püf Noktalar

Bu yemekte dikkat edilmesi gereken en önemli nokta salamura tekniğinde kullanılan tuzdur. Tuzunuzu sofra tuzu kullanmak yerine deniz tuzu olarak tercih edin. Eğer normal bir sofra tuzu kullanacaksanız tarifte verilen miktarın yarısını kullanın. Tavuğunuzu salamura etmek için bir gece boyunca bekletin. Salamuraya ilk başlarken suyun içerisine tuz ve şekeri eklerken bir yandan karıştırın. Tuz ve şeker dibe çok çökmeden su içerisinde çözünmesini sağlayın. Eğer bu kadar vaktiniz yok ise kesinlikle en az 3 saat tavuğu salamurada bekletmek zorundasınız. Hadi, gelin şimdi bu muhteşem yemeğin yapılışına geçelim.

Salamura Tekniği İle Bütün Şeklinde Tavuk Yapılışı

Bir kap ya da tencerenin içerisine sıcak su koyun. Suyun içerisine tuz, limon, şeker, kekik, tane karabiber ve defneyaprağını da ekleyin. Eklemeleri yaptıktan sonra ise çok iyi bir şekilde karıştırın. Özellikle tuzu eklerken bir yandan karıştırın. Tuzun dibe çökmesine izin vermeyin. Tuz gibi şekerin de su içinde dibe çökmeden karışmasını sağlayın. Suyunuz oda sıcaklığına geldiği zaman yani ılıdığı zaman tavuğunuzu temizleyip suyun içerisine koyun. Tavuğunuzu kaba ya da tencereye koyduktan sonra ağzını kapatın ve vaktiniz var ise 1 gece yok ise 3 saat bu su içinde tavuğunuzu bekletin.

Ayrıca tencere ya da kabınızı buzdolabına koyun. 3 saatten geriye sadece yarım saat kaldığı zaman tavuğunuzu tencereden çıkartın ve tavuk oda sıcaklığına gelene kadar bekleyin. Tavuğunuzu tencere ya da kabınızın içerisinden çıkartın ve süzgeç üzerine alıp temiz bir peçete ile kurulayın. Tavuğunuzu kesme tahtasının üstüne göğüs tarafı alt tarafa gelecek şekilde koyun. Tavuğun ortasından bir bıçak ya da makas yardımı ile kesin. Orta kısmından biraz daha kestikten sonra tavuğun bel kemiğini çıkartın. Bel kemiğini çıkarttığınız tavuğunuzun içine eliniz ile hafif bir şekilde açın. Tavuğunuzun uç kısmında bağ dokusu bulunur.

Bu dokuyu da bıçak ya da makas ile kesin. Bunu yaparken hafif bir şekilde yapın. Tavuğunuzu ters çevirin ve tavuğunuzun düz durmasını sağlayın. Bu sırada fırınınızı açın ve 180 derecede biraz ısıtın. Tavuğunuzu bir fırın tepsisinin içine ya da ısınmış fırın ızgarasının üzerine bırakın. Fırını fansız bölüme ayarlayın ve tavuğunuzu 45 dakika pişmeye bırakın. 45 dakika sonra tavuğunuzu fırından çıkartın ve 10 dakika boyunca dinlenmeye bırakın. 10 dakika sonra tavuğunuzun üzerine maydanoz parçaları serpin ve böylece tavuğunuz yemek için hazır hale gelmiş bulunuyor.

Afiyet Olsun

salamura-firinda-tavuk-tarifi-halkgazetesicom-haber-tarifleri-haberi-haberler-sondakika-gazeteler-tarifi-halk.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler