1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Ispanak Yemeği Tarifi! Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?
Ispanak Yemeği Tarifi! Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?

Ispanak Yemeği Tarifi! Ispanak Yemeği Nasıl Yapılır?

Besin değeri açısından oldukça zengin olan "ıspanak yemeği" hem sağlıklı hem de bir o kadar güzel oluyor. Bir de yanına konulmuş yoğurt ile birleşince damakta adeta tat bırakıyor. "Nefis tarifler" yazımızda ıspanak yemeği nasıl yapılır? Haber detayda...

A+A-

Ispanak yemeğini ister öğlen öğünün de isterseniz de akşam tüketin. Sizi hem besleyecek hem de kendisine mest edecektir. Biz de sizlere bu muhteşem lezzetli ve sağlıklı yemeğin tarifini verdik. Gelin, şimdi beraber ilk olarak ıspanak yemeği için hangi malzemeler gerekliymiş bir bakalım.

Ispanak Yemeği İçin Gerekli Olan Malzemeler

  1. 3 yemek kaşığı zeytinyağı,
  2. 1 adet soğan (doğranmış),
  3. 1 diş sarımsak (ezilmiş),
  4. 1 yemek kaşığı domates salçası,
  5. 500 gr ıspanak,
  6. 1/2 çay bardağı pirinç,
  7. 1 çay kaşığı paprika,
  8. Karabiber ve tuz
  9. 1 bardak su.

Ispanak Yemeğini Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Nokta

Vereceğimiz bu püf noktasına dikkat ettiğiniz zaman yemeğiniz daha besleyici ve lezzet dolu bir yemek olacaktır. Bu püf noktası; ıspanaklarınızı bıçak ile değil eliniz ile küçük parçalara ayırmanız. Bıçak sebze ve meyvelerin vitaminini alır ve lezzetini azaltır. Bunun için mutlaka eliniz ile küçük parçalara ayırın ya da tahta bıçağınız var ise tahta bıçak yardımı ile ıspanaklarınızı doğrayın.

Ispanak Yemeğinin Tarifi

İlk olarak soğanlarınızı doğrayın ve sarımsağınızı ezin. İkisini de farklı kaplar içerisine koyun. Yemeğinizi yapacağınız tencereyi ocağa koyun ve altını yakın. Tencerenin içerisine zeytinyağını ekleyin ve yağın ısınmasını bekleyin. Yağ ısındığı zaman önceden doğradığınız soğanı yağın içerisine ekleyin. Soğanların rengi pembe renk olana kadar kavurun. Ardından ezdiğiniz sarımsağınızı ve domates salçasını ekleyin.

Eklediğiniz malzemeleri de birkaç dakika boyunca kavurun. Ispanağınızı ekleyin ve ardından da paprika, pirinç, karabiber ve tuzu ekleyin. Bunların hepsini birbirine karışması için karıştırın. Ardından su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatın. Su kaynamaya başladığı zaman ocağınızın altını kısın ve kısık ateşte pişmesini bekleyin. Yemeğiniz piştikten sonra tabağınıza koyun ve afiyet ile tüketin. Ayrıca ıspanağın yanına yoğurt koyarsanız oldukça güzel olur.

ispanak-yemegi-halkgazetesicom-tarifleri-tarif-haberler-tarifler-yemekler-sebze-yemekleri.jpg
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler