1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFİ

  3. Maklube Yemeğinin Tarifi! Maklube Yemeği Nasıl Yapılır?
Maklube Yemeğinin Tarifi! Maklube Yemeği Nasıl Yapılır?

Maklube Yemeğinin Tarifi! Maklube Yemeği Nasıl Yapılır?

Maklube yemeği hem sebze hem de et içeren gerçekten yenildiği zaman damakta tat bırakan bir yemek. Bu tarifler köşesinde sizler için, Maklube yemeği tarifi hazırladık. Sizlerde Maklube yemeği nasıl yapılır diyorsanız Maklube yemeği tarifi tam size göre...

A+A-

Ayrıca sadece et ve sebze değil maklube yemeğinde pilav bile var. Pirinç, et ve sebze üçlüsünün bu muhteşem uyumu olan maklubenin tarifini size anlatacağız. Şimdi gelin beraber makbule nasıl yapılıyormuş öğrenelim.

Maklube Yemeği İçin Lazım Olan Malzemeler

  1. 2 tane Kemer Patlıcan (birer parmak arayla uzunlamasına soyulmuş ve tuzlu su içinde bekletin).
  2. Kuzu Kuşbaşı, 500 gram,
  3. Kuzu Ciğer, 250 gram,
  4. 2 yemek kaşığı tereyağı,
  5. 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  6. 2 bardak İpsala Pirinç (ılımış su içinde bekletin).
  7. 2,5 su bardağı et suyu,
  8. 1 yemek kaşığı dolma için kullanılan fıstık,
  9. Tuz ve karabiber ve kızartma işleminde kullanmak için sıvı yağ.

Maklube Yemeğinin Yapılış Tarifi

Öncelikle şunu belirtelim, maklube yemeği 3 katmandan oluşur. Bu katmanlar; patlıcan, et ve pilavdır. Önce patlıcan katmanından başlayacaksınız.

Maklube Yemeğinin Patlıcan Katmanı

Patlıcanları kızartacağınız tavanın içine bir su bardağında 2 parmak kadar olacak şekilde sıvı yağı dökün. Tuzlu su içinde bekletilmiş ve birer parmak aralıklar ile uzunlamasına soyulmuş patlıcanları tavaya koyun. Patlıcanlar kızarınca bir tabak üstüne koyun ve üstüne peçete serin. Peçete sermenizin amacı fazla yağın gitmesidir.

Maklube Yemeğinde Et Katmanı

Maklube ters çevrilecek bir yemektir. Bu yüzden üzerine tabak koyabileceğiniz bir tencereyi ocağa koyun ve altını açın. Ocağa koyduğunuz tencere içine az biraz zeytinyağı ve tereyağının sadece yarısını koyun. Tereyağının erimesini ve tencerenin ısınmasını bekleyin. 250 gram olan kuzu başını tuz ve karabiber ile harmanlayıp tencereye koyun. Kuzu başları pembe bir renk almaya başlayınca kuzu ciğeri de ekleyin ikisini beraber karıştırın.

Maklube Yemeğinde Pilav Katmanı

Öncesinde yarısını kullandığınız tereyağının kalan yarısını ve az biraz zeytinyağı ekleyerek tencere ya da tavaya koyun. Yağ kızmaya başladığı zaman ılık su içinde beklemiş olan pirinçleri ekleyin. Pirinçlerin üstüne biraz tuz dökün ve kavurun. Pirinç kavrulduktan sonra içine dolmalık fıstığı ekleyin ve ocağı kısıp pilavı karıştırın.

Maklube Yemeğinde Son Dokunuş

Bu aşama bütün hazırladıklarınızın bir araya gelip birleşeceği aşamadır. Kuzu başı ve kuzu ciğerini pişirdiğiniz tencerenin üstüne kızarmış patlıcanları düzgün bir biçimde yerleştirin. Patlıcanların eşit şekilde olması için özen gösterin aralarında boşluk kalmamasına dikkat edin. Bunun sebebi patlıcanların üstüne pilavı eklediğiniz zaman pilav ve et katmanının birbirine karışmaması içindir. Patlıcanları koyduktan sonra içinde dolmalık fıstık olan pilavı bir kaşık yardımı ile dökün. Yerleştirdiğiniz pilavın üstüne düz kepçe ya da spatula ile bastırın. Spatulanın arka tarafı ya da kaşık ile pilav üstünden alta gidene kadar hafif bir delik açın. Amaç et suyunun her katmana geçmesini sağlamaktır. Et, patlıcan ve pilav ile beraber birleşmiş olan yemeğin tenceresini ocağa alın ve kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağı kısın yavaş yavaş pişmesini bekleyin. Pişme işlemi bitince tencerenin ağzına bir kapak koyun ve tencereyi yavaşça ters çevirin. Böylelikle yemeğiniz servis haline gelmiş oluyor.

maklube-tarifi-nasil-yapilir-halkgazetesicom-tarifleri-haber-haberler-sondakika-gazeteler.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler