1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Anne Sütünü Arttıran Besinler Nelerdir?
Anne Sütünü Arttıran Besinler Nelerdir?

Anne Sütünü Arttıran Besinler Nelerdir?

Doğum öncesinde ya da sonrasında anne açısından en önemli madde genel itibariyle bebeğin beslenmesinin ihtiyacı olan anne sütüdür. Anne sütü doğumdan birkaç saat sonra veya birkaç gün sonra gelebilir.

A+A-

Bazen de hemen doğumdan sonra gelmektedir. Burada esas olan doğumun şekli, annenin durumu, doğumun vaktinde ya da erken olması gibi konular belirleyici olabilmektedir. Fakat bazı gıdaların beslenmede öncelikli olması ya da annenin yaşam biçiminin, anne sütünün daha hızlı bir şekilde gelmesine, miktarına veya besleyici özelliğe etki edebildiği de bilinmektedir. Anne sütü nasıl artar? Sorusunun cevabını ve çok daha fazlasını bu makalede sizler için hazırladık.

Anne Sütü Nasıl Artar?

Anneler açısından bebeklerini beslemek onları hem duygusal açıdan hem de fiziksel açıdan etkilemektedir.

Peki, anne sütünü artırmanın bir yöntemi var mıdır? Yapılan bilimsel araştırmalar göstermektedir ki sıvı tüketimi, zengin beslenmek, yeteri kadar uyumak anne sütünü ya da miktarını ve kalitesini artıran en büyük unsurlardır. Bu sebeple annenin bol su içmesi, sıvı içeren besinleri tüketmesi ya da proteinden zengin mineralleri alması, uykusunu alabilmesi ve stresten uzak bir yaşam sürmesi aslında sütünün çoğalmasına ya da var olan sütünün kalitesinin artmasına yol açmaktadır.

Emziren Annelerin Sütünü Artıracak Çeşitli Öneriler?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler