1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebeğinizin Bağışıklığını Masajla Güçlendirin
Bebeğinizin Bağışıklığını Masajla Güçlendirin

Bebeğinizin Bağışıklığını Masajla Güçlendirin

Özellikle de ağırlığı düşük seviyelerde olanlar ve prematüre bir şekilde doğmuş bebeklere uygulanan masajının bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağladığı tespit edilmiştir. Bebek masajı haber detayda...

A+A-

Büyümeyi ve beslenmeyi doğru oranda etkilediği yapılan bilimsel araştırmalarda neticesinde tespit edilmiştir.

Bilim insanlarının yapmış oldukları açıklamalara göre zamanından önce doğmuş olan yani prematüre bir şekilde dünyaya gelen bebeklerin özel bir bakıma gereksinim duyduklarını, bu bebeklerle daha yakından ilgilenilmesi gerektiğini açıklamaktadır.

Bebeklerin bakımlarında özel birtakım yöntemler yerine getirilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayan bilim insanları, bu tür bebeklerin bakımlarında dokunma uyarısı özellikle de masaj çok ciddi faydalar sağlamaktadır. Kolay bir şekilde yapılan masajlar açısından yalnızca kısa zaman ayrılması gerekir.

Faydaları Nelerdir?

Yukarıda anlatıldığı gibi bebeklere masaj yapıldığında onları rahatlatır. Bebeklerdeki masaj uygulaması özellikle de kas yapılarını güçlendirir, kan dolaşımını hızlandırır, kasların güçlü olmasını ve besleme aktivitelerini de olumlu yönde etkiler. Masajla bu bebeklerin hastaneden çok daha kısa süre içerisinde taburcu oldukları ve daha iyi büyüdükleri ve daha sakin bir yaşantı sürdükleri gözlemlenmektedir. Masaj, büyüme ve beslenme üzerine etkili olan hormonların salgılanmasını da arttırır ve düşük ağırlıkta bulunan bebeklerde uygulanan masaj stres hormonlarının salgılanmasını azaltarak bebeğin çeşitli enfeksiyonlara karşı bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi sağlamaktadır.

Bebeğe Yapılan Masajın Psikolojik Faydaları Da Var

Masaj demek bir taraftan dokunmak anlamına da geldiği için sistematik bir şekilde masaj uygulanması aslında erken doğan bebeklerde değil, aynı zamanda doğan bütün bebeklerde anne ve bebek arasındaki yakınlık durumunu da olumlu yönde etkilediği tespit edilmiştir. Masajın bebeklerin ruhsal ve bedensel değişimler üzerindeki faydalarını anlatan bilim insanları, özellikle de huysuz oldukları ya da çok fazla ağladıkları durumlarda kendilerine dokunulduğunda ya da sırtlarına hafifçe masaj yapıldığında bu masaj uygulaması onları sakinleştirecek, hatta uyumalarını teşvik edecektir diye belirtiyorlar.

Bebeklerin Bağışıklık Sistemlerinin Masaj İle Güçlendirilmesi Amacıyla Neler Gerekmektedir?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.