Bebeğinizin Emzik Ve Biberonunu Şekere Batırmayın!

Bebeğinizin Emzik Ve Biberonunu Şekere Batırmayın!

Bebeklerin en zorlu zamanlarından birisi diş çıkarma dönemleri olarak bilinir. Bu dönemlerde çocuklar genel itibari ile biraz huzursuz ve mutsuz olurlar. Bu nedenle ailelerin bu dönemde bilinçli ve hazırlıklı olmaları gerekir.

A+A-

Ortalama olarak bir çocukta diş 7. aydan itibaren çıkmaya başlar. Bazı çocuklar ise 3. aydan itibaren erken diş çıkarmaya başlayabilir. Hatta bazen çocuklar daha doğar doğmaz ön tavşan dişlerinden ikisi bembeyaz bir şekilde orada görünür.

Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?

İnsanlar arasında özellikle de yeni doğmuş küçük bebeklere şekerli bir şeyler vermenin onları açısından faydalı olacağı düşünülmektedir. Oysaki bu yanlış bir düşüncedir. Çünkü bebeğe emzik ve biberonun üzerine şeker konulup o şekilde kendilerine verilmesi kendilerinin belki metabolizmaları açısından biraz faydalı olabilir, fakat bu genellikle yanlış ve zararlı bir davranış biçimi olarak tanımlamaktadır.

Özellikle de 7. aydan itibaren diş çıkarmaya başlayan bebeklerin emzik ve biberonlarının şeker, reçel gibi tatlı olan besinlere batırılıp kendilerine verilmeleri aslında çok sakıncalı bir durumdur. Çünkü daha yeni yeni çıkmaya başlayan dişler çok fazla tatlandığı diş etinin içerisinde iken bile çürüme ve hatta dökülme gibi durumlar ile karşılaşabilir. Bu nedenle özellikle de ebeveynlerin çocuklarının emziklerini şekere, reçele tatlıya bandırıp vermemeleri gerekir. Bu hususta kesinlikle dikkat edilmesinde fayda olacaktır.

Emzik Ve Biberon İle İlgili Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Emzik ve biberon ile ilgili özellikle ebeveynlerin yapmaları gereken her kullanımdan sonra sıcak su ile yıkandıktan sonra rafa kaldırmaktır. Bunun sebebi ise bakterilerin çok çabuk yuvarlanabileceği ortamların emzik ve biberonların üzerinde bulunmasıdır. Emzik ve biberonların üzerinde bulunan Mikroplar bebeğin vücuduna geçiş yaptıktan sonra çeşitli enfeksiyonel  hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bu tip olumsuz durumlarla karşılaşmamak amacıyla özellikle de temizlik ve hijyen kurallarının emzik ve biberon ile ilgili yapılmasında fayda olacaktır.

Makalenin başında da belirtildiği gibi ebeveynlerin, biberon ve emzikleri reçele, tatlıya, şekere bandırdıktan sonra bebeklerine vermeleri sakıncalı bir durumdur.

Israrla ve inatla bu durum yapılmaya çalışıldığında bebeğin daha o yaşından itibaren psikolojisinin olumsuz bir şekilde etkilenmesi söz konusu olacaktır.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.