1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?
Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

Cilt lekeleri birçoğumuz için oldukça sevilmeyen bir durumdur. Genelde cilt lekelerini fondöten ya da pudra ile kapatırız. Fark etmeden cilt lekelerini makyaj ile kapatırken yeni cilt lekelerinin oluşmasına da sebep olabiliriz.

A+A-

Makyaj malzemelerinin sivilce gibi problemler yapması sonucu cilt lekesi sorunu daha da artış gösterir. Fakat cilt lekelerinden kurtulmanın daha birçok çeşitli yolları var. En doğal yöntemler ile makyaja gerek kalmadan kısa bir süre içinde cilt lekelerinden kurtulabilirsiniz. Biz de size cilt lekelerine en iyi gelen yolları yazdık.

Cilt Lekelerine Karşı Aleo Vera Jeli

Aloe Vera önceden çok bilinmese de artık oldukça çok bilinen birçok kremin içinde kullanılan bir bitkidir. Aleo Veranın kendisi değil yaprağı kesildiği zaman içinden çıkan jel kullanılır. Yapacağınız şey oldukça basit. Yaprağını kesip içinden çıkan jeli yara izinin olduğu bölgeye sürmeniz yeterlidir. Jel kuruyana kadar yüzünüzde bekletin ve ardından yıkayın. Eğer jel yüzünüzde aşırı kuruluğa sebep olursa cildinize çok sık uygulamayın.

Cilt Lekelerine Karşı Havuç Suyu

Havuç suyunun çok bilinmeyen özelliği cilt üzerinde hem besleyici hem de onarıcı etki göstermesidir. Havucun suyunu çıkarın ve temiz cilt üzerine peçete ya da pamuk yardımı ile sürün. Cildinizde yaklaşık olarak 15 dakika kadar bekletin ve ardından ılık su ile durulayın.

Cilt Lekelerine Karşı Limon Suyu

Limon içinde bulundurduğu asit ve mineraller ile hem cilt üzerinde bulunan yağları hem de cilt lekelerine oldukça iyi gelir. Fakat asit içerdiği için kuru ciltler üzerinde alerjik reaksiyon gösterebilir. Eğer cildiniz kuru değil ise ve cilt lekelerin mevcut ise limonun suyunu cilt lekelerinin üstüne sür. Yaklaşık 5 dakika kadar bekledikten sonra cildini ılık su ile yıka.

Cilt Lekelerine Karşı Çay Ağacı Yağı

Çay ağacı yağı uçuk tedavisinde bile oldukça etkili olan bir yağdır. Cilt lekeleri ve yara izlerine düzenli bir şekilde sürüldüğü zaman kısa süre sonra cilt lekeleri azalma gösterir. Ayrıca çay ağacı yağı yaraların iyileşmesinde de oldukça etkilidir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler