1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebeğinizi Anne Karnında Doğuma Hazırlayın
Bebeğinizi Anne Karnında Doğuma Hazırlayın

Bebeğinizi Anne Karnında Doğuma Hazırlayın

Bebeğin "anne" rahmine düştüğü andan itibaren "bebek" ile konuşmanın, karnına masaj yapmanın, klasik müzik dinlemenin, rahatlatıcı yoga egzersizleri yapmanın, yüzmenin ya da iskandinav yürüyüşünün...

A+A-

-dans etmenin, özel yapılmış yastıkların, lezzetli besinlerin annede olduğu gibi anne karnındaki bebeğin üzerinde de olumlu etkiler ortaya çıkardığı bilimsel olarak tespit edilmiştir.

Bebeğinize Klasik Müzik Dinletin

Hamileliğin 4. Ayından itibaren bebeğin klasik müzik dinlemesi aslında sesleri işitmeye başlaması mümkündür. 24. haftadan sonra ise dış ortamda bulunan sesleri de duymaya başlayacaktır. Gebelikte özellikle de klasik müzik, bebeğin anne karnında sakinleşmesi açısından oldukça önemlidir. Anne karnında dinlediği klasik müziği doğduktan sonra da dinlenmesi durumunda bebek kendini önceden olduğu gibi yine anne karnındaymış gibi güvende hissedecektir. Bu da onun sakinleşmesine yardımcı olan mükemmel bir terapi olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bebeğinizle Konuşmayı Deneyin

Annelerin yapmış oldukları gündelik hayatları ile ilgili hemen her şeyi bebekleri ile konuşmaları, onlarla sakin bir ses tonu ile muhabbet etmeleri onların hoşuna gidecektir. Anne kendini bu şekilde yaptığında mutlu hissediyorsa bilmelidir ki bebeği de o an mutlu olmaktadır. Özellikle de 32. haftadan sonra bebeğin duymuş olduğu sesleri duymaya hazırlanmaya başlayan bebek anneye bilinçli bir şekilde tepki vermeye başlayacaktır.

Bebeğinizle Birlikte Dans Ederek Hamileliğin Keyfini Çıkarın

Hafif ses tonundaki bir müzik eşliğinde karnınıza dokunarak sesler çıkarmanız ve aynı anda şarkı söylemeniz aslında bebeğinizin sizin sesinizi duyduğu ve Onun da hoşuna giden bir aktivite olduğu anlamı ortaya çıkacaktır. Dans etmek için normal insanların olduğu gibi anne karnındaki bebeğin de hoşuna giden mükemmel bir terapidir.

Anne Adayları Özellikle De 28 Haftadan Sonra Sol Tarafa Yatmalıdır

Bilimsel olarak yapılan çalışmaların sonucuna göre gebeliğin 28. haftasından itibaren gebelikte en rahat uyku pozisyonu olarak sol tarafa doğru uzanarak bacaklarını karnına doğru hafif bir şekilde çektiği pozisyondur. Sol tarafa yatarken sırtın arkasına konulan özel yastıklar, anne adaylarının rahat etmelerini sağlayacaktır. Bu durum aslında anne karnındaki bebeğin de aynı şekilde hoşuna gidecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.