1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. 6 Maddede Bebek Bakımı Rutini Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!
6 Maddede Bebek Bakımı Rutini Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

6 Maddede Bebek Bakımı Rutini Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey!

Minicik ve pamuk gibi elleriyle, kendine has kokusuyla, gülümsemesiyle, bazen ağlamasıyla ve daha pek çok özelliğiyle bebekler, annelerin gönüllerinin daima baş ucunda bulunmakta.

A+A-

Peki, bir bebeği daha pamuksu ve daha tatlı bir hâle getirebilmek için bebek hangi bakım rutinlerinden geçirilmeli? İşte, 6 maddede bebek bakımı rutini hakkında bilinmesi gereken her şey…

  1. Ilık Su ile Bebeğine Nazik Bir Banyo Deneyimi Yaşat!

Huzursuz ya da uykusu gelen bir bebeğin ilk ihtiyacı olan şey, şüphesiz ki dinginlik veren sudur. İşte, bebeğe adım adım banyo yaptırma aşamaları…

  • Odanın ortam sıcaklığı bebeğe uygun olacak şekilde ayarlanır.
  • Bebek küveti içerisine bir file yerleştirilir.
  • Ilık su ve bebeğin eşyaları (sabun, şampuan, kıyafet vb.) hazırlanır.
  • Bebek yavaşça filenin üzerine yerleştirilir.
  • Bebeğin burnuna temas etmeyecek şekilde bebeğe su dökülür. Daha sonra bebek şampuanıyla köpüklenir ve ardından durulanır.
  • Bebek havluya güzelce sarılır. Bebek nazikçe kurulandıktan sonra giydirilir.
  1. Bebek Yağı İle Bebeğinin Cildini Şımart!

Bebeklerin uyku öncesinde, huzursuzluk anlarında veya banyo sonrasında en çok ihtiyaç duyduğu rutinlerden biri de masaj yapılmasıdır. Kaliteli bir bebek yağı ile bebeğin cildine yapılan bir masaj, anında rahatlama sağlayabilir. Yalnız masaj yapılırken nazik davranmaya dikkat edilmelidir. Bebekler masaj sonrası güzel bir uyku çekebilir ya da gaz sorunu ortadan kalkabilir.

  1. Bebeğinin Cildini Daima Nemli Tutacak Sabunlar Kullan!

Piyasada üretilen pek çok bebek sabunu bulunmakta. Bu ürünler arasında bebeğinin için en uygun ve en kaliteli olanı seçmeli ve banyo aşamalarında bebeğinizin vücudunda kullanmalısınız. Böylece minik yaşlarda bebeğinizin vücudunda egzama benzeri oluşumlar görülmez.

  1. Bebeğinle Tensel İletişim Kur!

Bebeğinin senden alacağı bir ten kokusu, aradaki anne-evlat bağının ileriki yaşlarda kuvvetlenmesini sağlayabilir. İşte, bu bağın kuvvetlenmesini sağlayacak en önemli bebek bakım ürünü bebek kolonyasıdır. Kaliteli bir bebek kolonyası tercih edilmeli ve hem bebek hem de anne bu kolonyayı kullanmalıdır.

  1. Bebeğinin Cildini Zarar Veren Kıyafetlerden Koru!

Penye, sentetik ya da yün kıyafetler deride daima kaşıntılara neden olur. Bu durum ise ilerde egzama hastalığına yol açabilmekte. Bunu engellemek için bebeğe %100 pamuklu ve nefes ala kıyafetler giydirilmelidir. Ayrıca “bebek üşür” diye telaşa kapılmamalı ve bebek mevsimine göre giydirilmelidir.

  1. Bebeğine Kesintisiz Bir Uyku Yaşat!

Piyasada bebeğin rahatlamasını sağlayarak uykusunu getiren pek çok bebek bakım ürünleri bulunmakta. Bu ürünler (gece için bebek masaj yağı, şampuan ve losyon) gece uyumadan önce bebeğe uygulanmalı ve bebekle iletişim kurarak bebek dingin bir hâle getirilmelidir. Bebek uyuma vaktinde anne ile ten, koku ve ses teması kurarsa hem daha hızlı uykuya dalar hem de daha çok özgüven sahibi olur. Bebek, beşiğinde uyutulmalıdır. Asla ayakta uyutulmamalıdır. Çünkü bebeği ayakta uyutmak, bebeğin sırtına zarar verebilir.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.