1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Anne Sütü Almayan Çocuklarda Zatürre Riski Daha Yüksek
Anne Sütü Almayan Çocuklarda Zatürre Riski Daha Yüksek

Anne Sütü Almayan Çocuklarda Zatürre Riski Daha Yüksek

Anne sütü bebeklerin gelişimi ve bağışıklık sistemlerinin güçlenmesinde çok önemli. Öyle ki anne sütü almayan bebekler bağışıklık sistemleri yeteri kadar güçlenmediği için zatürre gibi sorunlarla karşı karşıya kalabiliyorlar.

A+A-

Bebeklerde Anne Sütünün Önemi

Bebeklerde anne sütü tüketiminin ne kadar önemli olduğu bilinmektedir. anne sütü bebeklerin gelişim aşamasında ihtiyaç duydukları besin değerlerini sağlaması anlamında oldukça önemlidir. aynı zamanda anne sütünün bebeklerde bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olduğu da uzmanlar tarafından açıklanmaktadır.

Anne sütünü erken bırakan bebeklerin önemli hastalıklara sık sık yakalandıkları görülebilir. Özellikle henüz ilk aylarda anne sütü almak istemeyen ve buna bağlı olarak da hazır mama tüketmek zorunda kalan bebeklerin bağışıklık sistemleri yaşıtlarına göre son derece zayıf olmaktadır.

Anne Sütü Almayan Bebekler Zatürre Karşısında Zayıf

Zatürre olarak bilinen hastalık insanlarda akciğerlere yerleşen virüslerin bağışıklık sistemini düşük yakaladıkları anlarda ortaya çıkarak meydana getirdikleri bir hastalıktır. Bu hastalık grip ile benzerlik gösterse de belirtileri çok daha ciddidir. Yeterli önlemler alınmazsa kişinin kalıcı diğer hasarları görmesi mümkündür.

Bebeklerin yapısı yetişkinlere kıyasla çok daha narin olduğu için bu tip zorlayıcı belirtiler bebeklerde daha ciddi etkiler yaratabilir. Anne sütü almayan bebeklerin bağışıklık sistemi daha güçsüz olacağı için zatürre karşısında daha savunmasız kalırlar. Bu durumda da olası bir zatürre hastalığına yakalanmalarında önemli ve zorlayıcı belirtiler gözlenebilir.

Hangi Durumlar Zatürre İçin Risk Faktörü Durumunda

2 yaş altında bulunan ve anne sütü almamış bebekler zatürre karşısında son derece savunmasızdır. ancak buna ek olarak anne sütünü erken bırakmış bebeklerin de bağışıklık sisteminin yaşıtları kadar gelişmemiş olması beklenebilir. Bunun dışında bebeklerin düzenli ve yeterli miktarda anne sütü almaları zatürre karşısında tamamen korundukları anlamına da gelmez.

Belirli faktörler zatürre karşısında risk oluşturmaktadır. Bunlar yetersiz beslenme, hijyen koşullarının kötü olması, sigara dumanının etkisi ve bağışıklık sistemini zayıflatan kronik bir hastalık olabilir. Bu nedenle anne sütü ile ilgili bir sıkıntısı olmayan bebeklerinde bu tip rahatsızlıklar yaşaması muhtemel olduğu için ebeveynlerin çok dikkatli olması gerekir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler