1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Çocuklarda İshal Nasıl Geçer? İshalin Tedavi Yöntemleri Nedir?
Çocuklarda İshal Nasıl Geçer? İshalin Tedavi Yöntemleri Nedir?

Çocuklarda İshal Nasıl Geçer? İshalin Tedavi Yöntemleri Nedir?

"Çocuklarda ishal" en sık görülen hastalıkların başında gelmektedir. Bu sebeple ishale ne iyi gelir? Bebek kaka, Çocuklarda kaka, gibi konu başlıkları sıklıkla araştırılmaktadır. Bizde sizler için önemli konulara değindik

A+A-

Bu hastalık ile karşılaşıldığında yapılması gerekenleri, uzman görüşleri ile sizler için bu makale içerisinde derledik.

Çocuklarda İshal Belirtileri Nelerdir?

  • Karında şişlik oluşması
  • Dışkıda kan görülmesi
  • Yüksek ateş
  • Karın ağrısı
  • Mide kramplarının meydana gelmesi
  • Sık gelen, bol, sulu dışkı

Çocuklarda İshal Görülmesinin Sebepleri Nelerdir?

Bakteriyel Enfeksiyonlar: Eğer ki çocuklarda bakterilerin sebep olduğu bir mide enfeksiyonu yani gastroenterit mevcut ise yoğun bir ishal ile beraber karın krampları, dışkıda kan veya bazen de kusma şeklinde ateş görülebilir.

Kulak Enfeksiyonu: Bakteriyel veya viral bir kulak enfeksiyonu ishal durumunun meydana gelmesine sebep olabilir. Bu durum aslında 2 yaşından küçük çocuklarda daha sık görülmektedir. Böyle bir durumda çocukta ishalin yanında aynı zamanda kusma, mide bulantısı ve iştah kaybı gibi durumlarda meydana gelecektir.

Parazitler: Bazı parazitler, enfeksiyonel bir ishale sebep olabilir. Bağırsakta meydana gelen mikroskobik bir parazitten kaynaklanır. Eğer ki çocuk, parazit enfeksiyonuna uğramış ise sulu ishalin yanında aynı zamanda bulantı, gaz, şişkinlik ve kramp gibi durumlarda ortaya çıkacaktır. Böyle enfeksiyonlar, daha çok çocukların grup şeklinde bulundukları ortamlarda örneğin kreş ya da anaokullarında daha sıklıkla görülür.

Çocuklarda İshale Ne İyi Gelir?

Çocuklarının ishal olduğundan şüphelenen ebeveynlerin hiç vakit kaybetmeden ya derhal bir doktora başvurmaları gerekir ya da evde kendilerinin geliştirecekleri çeşitli uygulamalar ile çocuklarındaki ishal durumunun ortadan kaldırılmasına yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirmeleri mümkün olmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler