1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Bebeğimdeki Solunum Ataklarının Sebebi Nedir? 
Bebeğimdeki Solunum Ataklarının Sebebi Nedir? 

Bebeğimdeki Solunum Ataklarının Sebebi Nedir? 

Çocuklarda henüz çok küçük yaşlarda ve erken aylarda bile başlıca solunum sorunları gözlenebilmektedir. Bu gibi durumlar farklı hastalıklara işaret ettiği için dikkate alınması gerekir.

A+A-

Solunum Atakları Nedir?

Bebeklerde yaşanan anormal durumlar anne ve babaları hemen tedirgin etmektedir. Özellikle bu sorunlar solunum yolları ile ilgili olunca endişe daha kolay artmaktadır. Bazı bebeklerde nefes alırken zorlanma durumu gözlenebilir. Bu durum belirli aralıklarla görüldüğünde solunum atağı olarak adlandırılmaktadır.

Solunum atakları başta astım, bronşit olmak üzere farklı solunum yolu hastalıklarına işaret ediyor olabilir. Bu tür hastalıklarda erken teşhis son derece önemlidir.

Solunum Atakları Neden Olmaktadır?

Bebeklerde solunum ataklarının görülmesi iki farklı durumla ortaya çıkabilir. Bunlardan ilki geçici bir problemden kaynaklanan ataklardır. Bu tip ataklar genellikle birkaç kez görülür ya da 2 hafta içinde tamamen geçer. Bu tip ataklara örnek olarak:

  • Üşütme, grip ya da enfeksiyon gibi durumlarda oluşan solunum sorunları
  • Toz, polen gibi küçük partiküller ile temas edildikten sonra meydana gelen sorunlar

örnek verilebilir.

Bunun dışında daha önemli olanlar ise bir türlü geçmek bilmeyen ataklardır. 2 haftanın üzerinde süren öksürük ve solunum atakları kronik olma yolunda ilerlediği için bir uzman kontrolü gerekmektedir.

  • Astım
  • Bronşit
  • Kronik Sinüzit

gibi hastalıkların görülmesi durumunda bebeklerde solunum ataklarının yaşanması muhtemeldir ve doktor muayenesi şarttır.

Bebeklerde Solunum Atakları Nasıl Tedavi Edilir?

Bebeklerde solunum ataklarının tedavisi için en önemli koşul hastalığın ve hastalık seviyesinin tespit edilmesidir. Bazı bebeklerde görülen ve doğuştan gelen astım gibi durumlar tedavi gerektirmezken sadece dikkat gerektirmektedir. Bu tür bebeklerde ailenin çevre şartlarına çok dikkat etmesi önemlidir.

Buna ek olarak bebeklerde doğuştan görülen alerji gibi durumlarda da solunum ataklarının yaşanması muhtemeldir. Bu durumlarda doktor kontrolünde ilaç tedavisine başlanabilir. Tedavi gerektirmeyen durumlarda ise yine ailenin alerji durumlarına karşı önlem alması gerekmektedir. Bu gibi atakların yaşanması genellikle polen ya da toz alerjisi sebebiyle yaşanmaktadır. Orman gibi toz ve polenin bol olduğu ortamlarda bebeklerin etkilenmesi son derece normaldir. Bu gibi durumlarda maske kullanımı son derece etkili olmaktadır.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.