1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. 5 Başlıkta Evde Saç Bakımı, Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?
5 Başlıkta Evde Saç Bakımı, Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

5 Başlıkta Evde Saç Bakımı, Evde Saç Bakımı Nasıl Yapılır?

Saçınızda ılık, doğal bir yağ kullanmak kafa derisi sağlığı, saç sağlığı ve dokusu için harikalar yaratabilir ve genel sağlığı da teşvik edebilir. İşte rejiminize dahil etmeniz gereken bazı yağlar. Saç bakımı nasıl yapılır haber detayda...

A+A-

1- Saça Ilık Yağ Uygulayın...

Hindistan cevizi yağı: Bu eski çare zamanın testinden geçti! Tüm saç tiplerinde çalışır, yerel olarak bulunur ve ekonomiktir. Kepeği giderir, saçı yumuşatır, kırık uçları onarır ve saç uzamasını hızlandırır. Ayrıca saçı protein kaybetmekten korur. En iyi sonuçlar için sızma hindistan cevizi yağı kullanın. Argan yağı: Argan yağı Hindistan'a özgü değil, ancak son zamanlarda hesaba katılması gereken bir güç olarak yetişiyor.

  1. Pirinç Suyunu Şampuan Olarak Kullanın...

Kızıl Yao kadınlarına ev sahipliği yapan Çin'in Huangluo köyü, 'dünyanın en uzun saç köyü' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'nda yer alıyor. Buradaki kadınlar, sürekli korunan uzun, parlak ve sağlıklı saçlara sahiptir. Köylüler bunun şans, uzun ömür ve refahın sembolü olduğuna inanıyor. Öyleyse, muhteşem şekilde korunan saçlarının sırrı nedir?

Eski ama son derece basit bir Çin ilacı - pirinç suyu! Yüzyıllardır doğal bir şampuan olarak kullanılan ve durulanan bu sihirli iksir açıkça harikalar yaratıyor. Aslında, kadınlar neredeyse seksen yaşına gelene kadar grileşmeye başlamazlar! Pirinç suyunun, saçlar için besin değeri olan çok sayıda bileşeni vardır.

  1. Yumurta Saç Bakımında Etkili...

Bir yumurta maskesi belki sağlıklı saçlar için en güçlü ilaçlardan biridir ve birçok iyi bir sebeple - saç sağlığı için gerekli B vitaminleri en iyi kaynak olduğunu! B1 (tiamin), B2 (riboflavin) ve B5 (pantotenik asit) vitaminleri saç esnekliği, gücü ve genel sağlık için iyidir. Biyotin veya B7 Vitamini özellikle saç büyümesi için gereklidir, folik asit ise erken grileşmeyi önlemeye yardımcı olabilir. Bununla mücadele etmek için yumurtalar harika bir topikal uygulama sağlar.

  1. Saçınızın her yerine soğan suyu uygulayın...

İster inanın ister inanmayın, soğan suyu, saç uzaması ve yeniden uzaması için besinler ve faydalarla doludur. Antibakteriyel ve mantar önleyici özelliklerinden dolayı kafa derisini enfeksiyondan uzak tutar ve ayrıca saçın kırılganlaşmasını ve kırılmasını önleyen kükürt içerir.

Ayrıca saç yaşlanmasını ve dolayısıyla beyazlamayı önlemeye yardımcı olmak için antioksidanlar içerirler. Suyu çok keskin kokulu bulursanız, onu etkisiz hale getirmek için birkaç damla lavanta veya nane esansiyel yağı ekleyebilirsiniz.

İpucu: Üç soğanın suyunu sıkın ve kükürt ve protein seviyelerini yenilemek için tüm saç derisine ve saça uygulayın. Beş dakika bekletin ve ardından durulayın.

  1. Saçınıza Mümkün olduğunca Yeşil Çay Kullanın...

Yeşil çay, saç köklerinin ve dermal papilla hücrelerinin sağlığı için harika bir antioksidan olan ve daha az saç dökülmesine ve incelmesine katkıda bulunan EGCG içerir. Diğer faydalar arasında kepek ve sedef hastalığı tedavisi yer alır.

Saç derisindeki pul pul ve pul pul cilt, saç derisinin protein seviyelerini düzenleyen, besleyen, nemlendiren ve nemlendiren yeşil çay ile tedavi edilebilir. Şampuanları yeşil çay ile kullanabilir, hatta taze demlenmiş ve soğutulmuş bir fincan yeşil çayı saçınıza masaj yapabilirsiniz.

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler