1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bebeklerde Kepçe Kulak Nasıl Düzelir?
Bebeklerde Kepçe Kulak Nasıl Düzelir?

Bebeklerde Kepçe Kulak Nasıl Düzelir?

Kepçe kulak durumu bebeklerde doğuştan itibaren görülen bir sorundur. İlerleyen yıllarda dış görünümü bozduğu için çok beğenilmediği için cerrahi müdahale gerektirebilmektedir.

A+A-

Bu nedenle bebeklik döneminde daha uygun müdahaleler ile kepçe kulak oluşumunu ve etkilerini azaltmak mümkündür.

Kepçe Kulak Nedir?

Kepçe kulak durumu kalıtsal olarak aile bireylerinden aktarılabilmektedir. Bu durumlarda bebeğin doğduğu andan itibaren kulakları öne doğru daha fazla bir açı yaparak kepçe görünümü almaktadır. Bu gibi durumlar genelde bebeklik çağında çok önemsenmediği için etkileri zamanla büyümektedir. Bebeklerin dokuları son derece taze olduğu için bu dönemlerde ekstra özen göstererek kepçe kulak durumu önemli oranda engellenebilir.

Kepçe Kulak Nasıl Oluşur?

Kepçe kulak durumu genetik bir durumdur ve insanlarda doğduğu andan itibaren fiziksel görünümü bozarak kendini belli etmektedir. Bebeklerin dokuları son derece yumuşak olduğu için böyle şekiller alması çoğu zaman normal karşılanır ve müdahale edilmez. Bu noktada müdahale edilmeyen durumlar da ilerleyen yaşlarda daha belirgin hale gelir.

Bebeklerde kepçe kulağın etkilerinin minimum seviyeye düşürülmesi için kulak bantları ya da bereler kullanılmaktadır. Bu şekilde bebeğin kulaklarını kafasına bitişik tutan bu ürünler henüz son derece taze olan dokuların yanlış yönlenerek gelişmesini engellemiş olur.

Bebeklerde Kepçe Kulak Tedavisi

Alınan ekstra önlemlerin yeterli olmadığı durumlar elbette ki görülmektedir. Bazı kişilerde bu durum sadece dışarıdan müdahale ederek düzeltilemeyecek kadar belirgin olabilir. Bu durumun da çözümü vardır. Kişinin hangi yata olduğu fark etmeden basit bir cerrahi müdahale ile kepçe kulak sorunu çözülmektedir. Bu işlem genellikle yetişkinlere uygulanır çünkü bu durumdan rahatsız olarak çözmek isteyen kişiler genellikle ilerleyen yaşlarda buna karar verirler.

Bebeklerde belirli bir yaşın üzerine gelmeden cerrahi müdahale uygulanmamaktadır. Bebekler yaşları gereği bu tip müdahaleleri mecburi olmayan durumlar dışında maruz kalmamalıdır. Bu nedenle hayati fonksiyonları bozmayan bir estetik problem için bebeği küçük yaşlarda ameliyata almak pek çok uzman tarafından önerilmemektedir. Bebeklik dönemini atlatıp çocukluk dönemine geçiş yaptıktan sonra duruma göre doktorun onayı alınabilir ve kepçe kulak problemi için cerrahi müdahale yapılabilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.