1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Spor Yaparak Zayıflamak İçin Yapılması Gerekenler
Spor Yaparak Zayıflamak İçin Yapılması Gerekenler

Spor Yaparak Zayıflamak İçin Yapılması Gerekenler

Fazla kilolardan kurtulmak fit ve daha sağlıklı bir vücuda sahip olmanın önemini herkes bilir. Kimisi sadece fit gözükmek için spor yaparken kimisi daha sağlıklı olmak için spor yapar.

A+A-

Fakat spor iyi bir şey olsa dahi bazı durumlarda başka sağlık sorunlarına yol açar. Bunun dışında spor yapmanın da bazı önemli detayları vardır. Sizlere spor yaparken nasıl beslenilmeli, spor yaparak nasıl zayıflanır, nelere dikkat etmeniz gerektiği ve neleri bilmeniz gerektiğini anlattık. Haydi, gelin tek tek hepsine göz atalım.

Spor Yaparken En Çok Dikkat Edilmesi Gerekenler

İlk olarak şunu bilmeniz gerekiyor ki spor yaparken birden aşırı yüklenmemelisiniz. Hemen zayıflamak uğruna çok fazla spor başka sağlık sorunlarına yol açar. Bunun için spora kademeli şekilde başlamanız gerekiyor. Gerek spor salonunda yapın gerekse evde bu şarttır. Mutlaka her hareketi en azdan başlayıp gün gün sayısını artırın. Mesela mekik başta sadece 5 ila 10 mekik ile başlayın bu sayıyı ilerleyen günlerde artırın.

Spor Yaparken Esneme Hareketi Yapmanın Önemi

Esnememiş bir vücut spor yaparken istediğiniz sonucu vermez ve hatta kas yırtılmaları, kas zedelenmesi gibi sorunlara yol açar. Spora başlamadan önce mutlaka esneme hareketlerinizi yapın. Esneme hareketleri spor yaparken kaslarınızın daha rahat çalışmasını ve hareketleri daha çabuk yapmanızı sağlar.

Spor Yaparak Zayıflamak

İlk olarak kendinize her gün bir çizelge yapın. Yediğiniz yemeklerin kalorisini not edin. Bu aldığınız kalorileri yakmak için ne kadar spor yapmanız gerektiğine karar verin. Mutlaka her gün belli bir saatinizi spora ayırın. Hareketlere başlarken dediğimiz gibi esmene ve ısınma hareketini yapın.

Spora başlangıç hareketlerinizi aşırı ağır hareketlerden yana tercih etmeyin. Mesela önce ağırlığı az bir dummbel ile kol çalışın. Eğer her hani bir alet ile spor yapmayacaksanız telefona indireceğiniz birçok uygulamada gösterilen hareketleri uygulayın. Fakat eğer daha önce hiç spor yapmamış bir kişi iseniz kendi bedeninizi spora alıştırın. İlk birkaç gün yürüyüşler ya da hafif tempolu koşular ile vücudunuzu alıştırın. Daha sonrasında spora başlayın.

Bedeninizde kilo yani yağ hangi tarafınızda daha fazla ise ona uygun hareketlere yoğunluk verin. Göbek yağlanması mevcut ise göbek hareketlerine biraz daha ağırlık verin. Kol ya da bacak bölgenizde yağlanma fazla ise kol ve bacak sıkılaştıran hareketlere özen gösterin.

Hareketleri yaparken mutlaka aralarda mola verin ve su içmeye özen gösterin. Mola vermeden spor yapmayın bu aksine çok yorulup hareketsiz kalmanıza ve oldukça çok acıkmanıza neden olur.

Spor Yaparken Beslenme Nasıl Olmalı?

Spor yapıyorum nasıl olsa istediğimi yerim demeyin. Dengeli şekilde beslenin ve dengeli spor yapın. Gün içinde aldığınız kalorinin fazlasını yakın. Yediğiniz besinlerin protein ağırlıklı olmasına özen gösterin. Karbonhidrattan uzak durun. Öğünlerinizi az fakat öğün sayısını fazla tutun. Kendinize uygun bir diyet listesi yapın. Bu diyet listelerini nasıl yapmanız gerektiğini araştırmadan her gördüğünüz diyeti uygulamayın. En güzel diyet yediklerinizin besin değerlerini kalori miktarını yazıp yapılan diyettir.

spor-yaparak-zayiflamak-icin-yapilmasi-gerekenler-001.jpg

spor-yaparak-zayiflamak-icin-yapilmasi-gerekenler.jpg
 

spor-yaparak-zayiflamak-icin-yapilmasi-gerekenler-002.jpg

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.