1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. İşte Metabolizma Hızlandıran En İyi 5 Sebze
İşte Metabolizma Hızlandıran En İyi 5 Sebze

İşte Metabolizma Hızlandıran En İyi 5 Sebze

Sizler için bu diyet yazımızda, metabolizma hızlandıran sebzeler hakkında bilgiler sunmaya çalıştık. Fasulye, Tatlı Patatesler, Yeşil Çay, Jalapeno, Badem ve dahası haber detayda...

A+A-

Fasulye...

Fasulye (kırmızı ve siyah düşünün, yeniden pişirilmemiştir), yemekten sonra insülin seviyelerini düşüren ve zamanla insülin duyarlılığını artıran, lif yüklü, metabolizmayı hızlandıran besindir. Sonuç? Fasulyedeki B vitaminleri ve çinko, enerjiyi artırmaya ve kalori yakan kas oluşturmaya yardımcı olan testosteronu artırır.

Tatlı Patatesler...

Tatlı patatesler metabolizmayı hızlandıran başka bir iyi besindir. Glutatyonun (sebzede bulunan antioksidan) besin metabolizmamıza yardımcı olan bileşen olduğu ve tatlı patateslerdeki B vitamini seviyelerinin de vücuttaki yağları yakmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Tatlı patatesler püre haline getirilmiş, fırınlanmış veya kavrulmuş olsunlar harika tadı olan çok yönlü sebzelerdir. Sebzeler lif bakımından zengindir ve daha uzun süre tok hissetmenizi sağlayarak kilo vermenize yardımcı olabilir.

Tatlı patateslerin düşük karbonhidrat içeriği, yüksek lif seviyeleri ile birleştiğinde, vücudunuzun sağlıklı bir kiloda kalmasına yardımcı olur ve metabolizmanızın düzgün çalışmasını oluşturur.

Yeşil Çay...

Teknik olarak yeşil çay bir gıda değildir, ancak yine de metabolizma hızlandırıcı arıyorsanız harika bir seçimdir. American Journal of Clinical Nutritio n'da yayınlanan bir araştırma, 24 saatlik bir süre boyunca yeşil çay ekstraktının metabolik hızı yüzde 4 artırdığını buldu.

Yeşil çayda bulunan yüksek seviyelerde kateşinlerin bir sonucu olarak arttığı ve bu bileşiklerin vücudun yağı metabolize etme yeteneğini geliştirdiği düşünülmektedir. Yeşil çayın metabolizmayı artırıcı faydalarını elde etmek için günde dört ila beş bardak içmeniz gerektiği düşünülmektedir.

Yeşil çay içmenin bir başka yararı da, glikoz seviyelerini düzenlemeye yardımcı olabilmesidir, bu nedenle vücudun insülin artışları yoluyla yağ depolamasını önlemesidir (yüksek insülin seviyeleri yağ depolamayı teşvik ettiği için).

Jalapeno...

Bu acı biberlerin içerdikleri kapsaisin nedeniyle metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olduğu düşünülmektedir. Jalapeno'da bulunan kimyasal olan kapsaisin, hücrelerin enerjiyi termojenez olarak bilinen ısıya dönüştürmesine neden olduğu için vücudunuzun sıcaklığını yükseltir.

Araştırmalar, baharatlı bir yemek yemenin, metabolizmanızda bir kişinin tipik metabolizma hızından yaklaşık yüzde 8 daha yüksek geçici bir artış sağlayabileceğini ileri sürdü.

Baharatlı yiyecekler yemek sizi daha tok hissettirebilir ve bu da yeme arzunuzu bastırabilir. Jalapeno hayranı değilseniz, tarçın, kırmızıbiber ve kekik gibi diğer baharatlar da metabolizmanızı kısaca hızlandırabilir.

Badem...

Böylesine küçük bir yemiş için badem sağlığınız için büyük bir destek sağlayabilir. Badem, vücudunuzun metabolizmasını hızlandırmaya yardımcı olabilecek temel yağ asitleri içerir. Size enerji artışı sağlamak ve kendinizi daha uzun süre tok hissettirmek için protein ve lif bakımından yüksek oldukları için gün boyunca atıştırmak için mükemmel bir şeydir.

Ayrıca metabolizmanızın işleyişinde de rol oynayan E vitamini ve magnezyum açısından zengindirler. Bademlerin kalorileri de oldukça yüksek olduğunu unutmayın, bu yüzden onları tüketirken çıldırmayın, fındıklardan en iyi şekilde yararlanmak için günde bir avuç yemeye devam edin.

iste-metabolizma-hizlandiran-5-sebze.jpg

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.