1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Karaciğer Yağlanması Diyeti ve 1 Haftalık Diyet Listesi
Karaciğer Yağlanması Diyeti ve 1 Haftalık Diyet Listesi

Karaciğer Yağlanması Diyeti ve 1 Haftalık Diyet Listesi

Adından da anlaşıldığı gibi karaciğerin yağlanmasıyla meydana gelen bir hastalıktır. Karaciğerimiz bedenimizde bulunan tüm organların en önemlilerindendir.

A+A-

Karaciğerin hastalanması demek tüm sistemin arızalanması demektir. Çünkü bütün kan dolaşımı, safra gibi tüm sıvılar karaciğerimizden geçer. Dolayısıyla vücudumuza da ne girerse karaciğerimizin içinden süzülür o şekilde atılır veya vitamin, mineral olarak bize kalır. Karaciğerin yağlanması iki nedenden dolayı olabilir. Bunlardan ilki alkole bağlı yağlanmadır. Alkolü bir dönem iyi geldiği söylentileri etrafa yayılmıştı. Ancak karaciğerin halini görenler bunun nasıl bir yalan olduğunu anladılar. Zaten yüce yaratımız bile alkolün zararlı olduğunu koyduğu yasaktan anlamamız hiçte zor değil. Yapılan araştırmalarda bunun göstergesi.

İkinci yağlanma sebebi ise yanlış beslenme ve ya Obezitedir. Yanlış beslenmekten kastımız doymuş yağ oranı yüksek hazır yiyecekler, karbonhidratlar gibi. Burada yanlış beslenmeye bir örnekte örneğin yemeğin hemen arkasına meyve yemek gibi. Buda karaciğerimiz olumsuz yönde etkiliyor ve tıpkı alkol gibi siroza neden olabilir. Obezite çağımızın hastalığı olduğu için bu durumdan kurtulamıyorlarsa mutlaka bir hekime başvurmalarını öneririz. Çünkü obezite karaciğeri ciddi anlamda yağlandırıyor. Buda türlü hastalıkların çıkmasına neden olabiliyor.

Karaciğer Yağlanmasından Nasıl Kurtulurum?

Bedene bir hastalık girdiği zaman o organ artık hassaslaşıyor. Ancak ne kadar öylede olsa karaciğerimiz kendini sürekli yenileyen bir organdır. Ona doğru besinler verdiğiniz zaman kendini yenilemeye başlayacaktır. Burada en etkili yöntem olarak sizlere maydanoz kürü ve lavanta kürünü önermek istiyorum. Bu kürleri vermeden önce şunu belirtmek gerekiyor. Tek başına kürler işe yaramazlar. Ancak bir diyetle yapıldığında etkisini görebilirsiniz. Diyet listesi yerine size nasıl beslenmeniz konusunda bazı tüyolar vereceğim;

  • Sigara, alkol bırakmalısınız
  • Ev yemekleri tercih edilmeli, dışardan birşey alınmamalı
  • Glutenli ürünler yerine Siyez unlu ürünler tercih edilmeli
  • Yemekler çoğunlukla sebze ağırlıklı olmalı
  • Ekmek gibi hamur işlerinden bir süreliğine ayrı kalmalısınız
  • Yemek aralarında en az 4 saat olmalıdır.
  • Düzenli uyumalısınız

En az 1 hafta bu şekilde dikkat ettiğinizde ciddi anlamda düzelmeler fark edeceksiniz. Bunun yanında aşağıda bahsedeceğimiz kürleri yaparsanız karaciğerinizin kendine geldiğini hissedeceksiniz.

Karaciğer Yağlanmasını Engellemede Etkili Kürler

Karaciğerimizin cildimizle de bir ilişkisi vardır. Bir insanın cildi nasılsa karaciğerinin de nasıl olduğunu anlayabilirsiniz. Örneğin vetiligo hastalığı cilt hastalığı gibi görünebilir. Ancak karaciğerden gelen bir hastalıktır. Bunun için kürlerimizi yaptığınızda cildinizin de aydınlandığını ve parladığını göreceksiniz.

  1. Kür: Lavanta kürüdür. Yapımı ve kullanımı çok kolay olan lavantayı 15 gün boyunca her akşam yatmadan bir bardak içmelisiniz. Lavantayı bir bardak sıcak suya bir tutam attıktan 10 dk. Sonra tüketebilirsiniz
  2. Kür: Maydanoz, limon kürüdür. Robotumuza 7adet orta boy maydanozun başlarını atıyoruz. Daha sonra bir adet limon sıkıyoruz. 1,5 su bardağı su ekledikten sonra güzelce robottan geçiriyoruz. Bunu her sabah aç karnına 15 gün boyunca uyguluyoruz. Her iki kür içinde 15 den sonra 10 gün kadar ara veriyoruz. Sonra tekrar 15 gün yapıyoruz. İki ayrı kürü aynı anda yapmamalısınız.

    halkgazetesi-diyet.jpg

    halkgazetesi-saglik.jpg
Editör
Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.