1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Diyet Listesinde Olması Gereken En İyi Besinler
Diyet Listesinde Olması Gereken En İyi Besinler

Diyet Listesinde Olması Gereken En İyi Besinler

İnsanlar zaman zaman kilo alırlar ve bu kiloları en kısa zamanda vermek isterler. Kimileri ise uzun bir süredir obeziteyle mücadele eder. Bu yazımızda "diyet listesi" hakkında önemli konulara değindik. "Diyet liste haberi" detayda...

A+A-

Ciddi anlamda obezite problemi yaşayan insanların mutlaka bir hekim desteğiyle kilo vermeleri gerekiyor. Çünkü hekim tarafından verilen diyet listeleri hem sizin gün içinde almanız gereken vitamin ve mineraller içerir hem de daha hızlı kilo vermenizi sağlar. Bazen herhangi bir meyveyi diyet listemize koyarız. Ancak bu meyve sizin gün içinde atmanız gereken ödemi engelleyen bir meyve olabilir. Aynı şekilde sebzelerde böyledir. Bu nedenle daha doğru olması açısından hekimle işbirliği içinde olmak yararınıza olacaktır. Biz burada her kesin tüketebileceği diyet listesinde olan bir kaç besinden bahsetmek istiyoruz.

Yumurta

Bir hekimle diyete başlayan kimseler listelerinde yumurtayı mutlaka görürler. Çünkü son derece yararlı bir besindir. Yüksek protein özelliği sayesinde uzun süre tok durmanızı  ve enerji sağlar. Yumurta fosfat ve omega3 içerir. Bu nedenle beyin ve benden sağlığına son derece yararlıdır. Fosfat ve omega3 yağ asitleridir ve kolesterolü düşürmeye yarar.

Brokoli

Brokoli sebzelerin kralıdır diyebilir. Çünkü içerisinde çok fazla vitamin, mineral ve antioksidan vardır. Yüksek oranda lif kaynağı olmasıyla birlikte ayni zamanda protein kaynağıdır.

Şarküteri ( Salata )

Aynı şekilde vitamin, mineral ve antioksidan içeren ve lif kaynağı olan besinler grubundandır. Yağsız ve tuzsuz tüketmek her diyet listesinde serbesttir. Özellikle açlık hissinin yoğun olduğu zamanlarda salata tam bir kurtarıcı bir besin olarak karşımıza çıkıyor. İçerisindeki domates ve yeşillikler sayesinde de kan üretiminizin hızlanmasına neden olabiliyor.

Bakliyat

Bakliyat; kuru fasulye, nohut, barbunya gibi besinlerden oluşuyor. Bu besinlerin ağız yaralarına ve aft gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinir. Yani sık sık ağzınızda yaralar oluşuyorsa muhtemelen bakliyat tüketmiyorsunuz. Bakliyat protein, karbonhidrat ve lifler içerirler. Dolayısıyla tam bir besin kaynağıdır. Diyet listenizde bulunan bakliyatı ya sadece haşlayarak ya da yemeklerde suyunu süzerek tüketmelisiniz.

Elma

Eski yabancı bir düşünüre göre “ günde 1 elma doktoru uzak tutar” demiştir. Tam anlamıyla haklı diyebiliriz. Diğer besinler gibi antioksidan, protein ve mineralce yüksek potansiyele sahiptir. Yalnız elmayı diğerlerinden ayıran bir özellik vardır. Eriyebilen liflerden pectin çok yüksek miktarda bulunur. Bu pectin midenin geç boşalmasını sağlar ve tokluk hissi verdirir.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.