1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Doğal Yollarla İştah Kapatma Yöntemleri Nelerdir?
Doğal Yollarla İştah Kapatma Yöntemleri Nelerdir?

Doğal Yollarla İştah Kapatma Yöntemleri Nelerdir?

Sürekli açlık sancıları, özellikle kilo vermeye veya daha sağlıklı beslenme alışkanlıkları vermeye çalışıyorsanız, bir kâbus olabilir. Dalgalı bir iştah da ruh halinizi olumsuz yönde etkileyebilir.

A+A-

İştahı azaltmanın en iyi ve doğal yollarından bazılarını paylaşıyoruz.

Neyse ki, en acımasız iştahı bile evcilleştirmenin yolları var. Dahası, bunların hepsi% 100 doğaldır.

1. Daha Fazla Su İçin...

Araştırmalar, insanların açlığı susuzlukla karıştırdığını ve bunun da gereksiz atıştırmalara yol açabileceğini gösteriyor.

Çözüm? Gün içinde ara öğünler yerine bol su için. Bu sizi sulu tutacak ve kalori eklemeden açlık sancılarını azaltacaktır.

Daha da önemlisi, suni tatlandırıcılar ile tatlandırılmış sudan uzak durun, çünkü bunlar iştahı artırabilir. Sade suyun tadını sevmiyorsanız, birkaç limon veya portakal dilimi veya lezzet için çilek ekleyin.

2. Daha Fazla Protein Tüketin...

İştahınızı bastırmak ve kilo vermek istiyorsanız, protein açısından zengin bir diyet tam da ihtiyacınız olan şey olabilir.

Rachel Batterham ve meslektaşları tarafından Cell Metabolism'de yayınlanan bir araştırmaya göre diyet proteini tokluğu artırıyor ve kilo vermeyi teşvik ediyor. Protein tükettiğimizde açlığı bastıran ve iştahı düzenleyen hormonlar salınır. Protein ayrıca enerjiyi sürdürmemize yardımcı olur.

Balık, yumurta, kümes hayvanları (derisiz), geyik eti, domuz eti (yağsız), baklagiller ve fasulye gibi öğünlerin çoğunda sağlıklı protein yemeye çalışın. Kırmızı eti daha az yiyin ve kahvaltıda biraz protein almaya özen gösterin.

3. Şeker Ve Tatlandırıcılardan Kaçının...

Şeker veya şeker oranı yüksek yiyecekler, örneğin tatlılar, kurabiyeler, mısır gevreği veya beyaz ekmek tükettiğimizde, kan şekeri seviyelerimiz yükselir ve ardından neredeyse anında düşer. Bu dengesizlik bizi birkaç saat sonra tekrar acıktırır.

En iyi bahsiniz, düşük GI esmer ekmek, yulaf ezmesi, tatlı patates, elma ve armut gibi düşük GI karbonhidratları tercih etmek ve karbonhidratları her zaman sağlıklı bir yağla (örneğin fındık, fıstık ezmesi veya avokado) eşleştirmektir.

4. Çok Fazla Lif Tüketimi Yapmak...

İçeriği yüksek yiyeceklerin tokluğu artırdığı ve iştahı bastırdığı bilinmektedir. Lif bakımından zengin besinler ayrıca iştah açıcı hormon insülin seviyelerini düşürür.

Yüksek lifli yiyeceklerin yemesi genellikle daha uzun sürdüğünden, vücudunuza artık aç olmadığınızda kaydolması için zaman tanır. Hızlı bir şekilde tatmin hissedecek ve birkaç saat tok kalacaksınız. Lifin mideden ayrılması da daha uzun sürer ve kalori eklemeden tokluk hissine katkıda bulunur.

Çok çeşitli tam tahıllı ürünler, meyveler ve sebzeler (mümkünse çiğ), yüksek lifli tahıllar, baklagiller, kabuklu yemişler ve tohumlar yiyerek lif ihtiyaçlarınızı karşılayın.

5. Yeterince Uyuyun...

Yetersiz uyku, açlık hormonu grelin seviyelerinin yükselmesine neden olur ve ayrıca insüline daha dirençli hale getirebilir. Sonuç? Gün boyunca istek ve tip 2 diyabet için daha büyük risk. Açlık sancılarını uzak tutmak için her gece en az 7-8 saat kaliteli uyku aldığınızdan emin olun.

Editör
Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.