1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Prof. Dr. Canan Karatay Diyeti İle Ayda Kaç Kilo Verilir?
Prof. Dr. Canan Karatay Diyeti İle Ayda Kaç Kilo Verilir?

Prof. Dr. Canan Karatay Diyeti İle Ayda Kaç Kilo Verilir?

Günümüzde zayıflamak için birçok yol denenmektedir. Bunlardan en ünlü olanlarından biri de "Prof. Dr. Canan Karatay’ın meşhur Karatay" diyetidir. Bu yazımızda "Canan Karatay" diyeti nedir? Canan Karatay diyeti uygulaması. İşte Canan Karatay meşhur diyeti

A+A-

Hızlı ve sağlıksız diyetlerin tersine bir yaşam şekli haline gelebilecek olan bu diyet hem sağlıklı, hem de sürdürülebilir bir beslenme biçimidir.

Birçok diyetisyenin söylediğinin aksine Canan Karatay az ve sık yemenin zararlı olduğunu savunmaktadır. Vücudun aç kalması gerektiğini, sağlıklı ve kalıcı zayıflamanın ancak bu şekilde mümkün olduğunu vurgulamaktadır.  

Karatay Diyeti Nasıl Yapılır?

Karatay Diyetinin en önemli maddesi glisemik indeksi yüksek yiyecekler yasaktır. Yani; ekmek, pilav, makarna, yulaf gibi yiyecekler kesinlikle yenilmemelidir. Tam buğday unlu bile olsa yenilmemesi gerekmektedir.

Ekmek yerine kahvaltılarda ceviz, fındık veya badem gibi çiğ kuruyemişler tavsiye edilmektedir.

Karatay diyetinde ara öğün yapılmamaktadır. Vücudun aç kaldığı sürelerde leptin hormonu üretmesi sebebiyle 4-5 saat aralık vererek diğer öğüne geçilmektedir.

Canan Karatay yağdan korkulmaması gerektiğini söylemektedir. Ancak burada sağlıklı yağ tercih edilmesi önemlidir. Zeytinyağı ve tereyağı faydalı yağlardır, bunları tüketmenizde herhangi bir sakınca yoktur.

Zeytinin çok faydalı olduğunu söyleyen Karatay; bu diyette sınırsızca zeytin yiyebileceğinizi söylüyor.

Her diyette olduğu gibi günde en az 2.5 litre su içilmesi gerekmektedir.

Karatay Diyetinde en önemli öğün kahvaltıdır. Kahvaltınız çok zengin olmalı. Klasik bir kahvaltı ile güne başlayabilirsiniz. Yumurta, peynir, zeytin, domates salatalık ve en önemlisi ekmek yerine yiyeceğiniz kuruyemişlerle protein bakımından zengin bir kahvaltı ile uzun süreli tokluk sağlayabilirsiniz.

Karbonhidratı en aza indirmek gerektiği için karbonhidrat bakımından zengin olan muz, kavun, karpuz gibi meyveler de yenilmemektedir.

Karatay Diyeti İle Kaç Kilo Verilir?

Her ne kadar diyet ve sağlıklı beslenme kişiye özgü olsa da Karatay Diyeti ile ortalama 4 ile 8 arasında kilo verilmektedir. Ancak fazla kilo vermek istiyorsanız beslenme düzenine birebir uymalı, hiç kaçamak yapmamalısınız. Akşam saat 20.00’den sonra herhangi bir katı yiyecek yenmemelidir. Eğer bu beslenme düzenine bir de sporu eklerseniz kilo vermeniz daha kolay olacaktır. Günde 40-60 dakika bile olsa tempolu yürüyüş hem kilo vermenize hem de sağlığınıza katkı sağlayacaktır.

Editör Grubu Notu: Biz Beslenme Uzmanı Veya Doktor Değiliz. Halk Gazetesi Haber Sitesi Üzerinden Yayımlanan Diyet, Sağlık İçerikleri Uzman Diyetisyen ve Uzman Doktorların  Açıklamalarından Derlenerek Yazılmıştır. Sadece Bilgilendirme Amaçlı Paylaşılmıştır. Uygulamadan Önce Uzmanlara Danışmanızda Büyük Fayda Olacaktır. Doğabilecek Herhangi Bir Yan Etkiden Ya da Olumsuz Sonuçlardan Dolayı Haberin Yazarı Veya Halk Gazetesi Haber Sitesi Sorumlu Tutulamaz. Sağlıklı Günler Dileğiyle.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.