1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Sağlıklı Bir Yaşam İçin En İyi Örnek Diyet Listesi
Sağlıklı Bir Yaşam İçin En İyi Örnek Diyet Listesi

Sağlıklı Bir Yaşam İçin En İyi Örnek Diyet Listesi

Zaman geçtikçe yaşam tarzlarımızda değişiyor. Bu değişim iyi bir şekilde gibi görünse de daha hareketsiz ve çok fazla hazır yiyecek tüketiyoruz. Bunun yanında yemek için düzenli bir vaktimiz bile yok. Eskileri özleriz hep.

A+A-

☾* Halk gazetesi - Eskinin o güneşin doğarken ki ilk yansıması yüzümüze vurur. Erkenden kahvaltımızı yapar ve işimize başlardık.

Bu sayede günlerimizi de uzatmış olur, yediklerimizi sindirecek vaktimiz olurdu. Zamanın bereketi sağlığımıza olumlu etkiler verirdi. Şimdilerde eskiye göre daha az çalışıyor ama çok fazla yoruluyoruz. Bunun sebebi de tabi ki Düzensiz uyku, düzensiz beslenme ve hareketsiz yaşamdır.

Özellikle büyük şehirde yasayanlarımız hergün işe gidip gelmeyle spor yaptıklarını sanıyor. Hâlbuki toplu taşımaya biniyor ve bir kaç adım yürüyoruz.

Bir bakıma her yerde bekliyor ve çok fazla ayakta hareketsiz bekliyoruz. Küreselleşen düzen bu sayede bizim ister istemez sağlığımızın bozulmasına neden oluyor. Sağlıklı bir gün nasıl olur? Bunu burada açıklayacağız.

Güne Nasıl Başlamalı?

Önceliğimiz her zaman tatilde bile olsak erken kalkmak olmalıdır. İsterseniz sabah işe gidecek bile olsanız mutlaka kendi sağlığımıza özen gösterebileceğimiz erken vakti yakalamalıyız. Örneğin 9 da iş başı yapıyorsanız 1 veya 2 saat erken kalkmalı. 20dk. Kadar yürüyüş yapıp, Güzel bir kahvaltı yapmalıyız.

Unutmayın ki siz sağlığınıza dikkat ederseniz evdeki diğer insanlar ve çocuklarınızda buna dikkat edecek ve size katılacaktır. Çünkü insan fıtrat olarak söyleneni değil, yapılanı örnek alıyor.

Sabah erken kalkmayı ve yürüyüşü devam olarak yapıp alışkanlık haline getirdiğinizde gün içinde daha mutlu ve kendinizi daha dinç hissedeceksiniz. Tabi erken kalkabilmek için en geç 23:00’da uyumuş olmalısınız.

Örnek Sağlıklı Diyet Listesi

Bir kere eğer sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsak aceleci olmamalıyız. Çünkü herkesin yapısı farklı olabilir. Bazıları hemen kilo verirken bazılarının vermesi zaman alabiliyor. Diyetten çok önceliğiniz sağlıklı beslenme olmalıdır. Ancak bu sayede kilo vermeniz mümkün olacaktır. Diyette ilk şart sabah erken kahvaltı yapmak olmalı. Yani kahvaltınızı 10:00’dan önce yemiş olmalısınız. Ve çok fazla hareketli olmalı. İş sebebiyle spor yapamayanlar. Örneğin otobüsle bir iki durak önce inip yürüyerek bu sporu gün içinde yapabilirsiniz. Örnek diyet listemiz şu şekilde;

  • Sabah (08:00 -10:00)

2 adet haşlanmış yumurta,

7 tane siyah zeytin

2 parmak kalınlığında peynir,

1 dilim Siyez ekmek

Bolca yağsız şarküteri( domates, salata, roka gibi)

  • Öğlen( 13:00 – 14:00)

Et, balık gibi ürünlerden 1 er dilim.

Bol salata, ceviz

  • Ara Öğün ( 15:30 – (16:00) arası

Bir adet meyva ve üzerine tarçın

1 adet ceviz, bir kaç tane fındık

  • Akşam  ( 17:00 – 18:00 )

Taneli olmayan 1 kâse çorba

3 yemek kaşığı Kurubaklagil ( sadece taneleri yenilecek, suyu yenilmeyecek)

Bolca salata.

 

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.