1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Örnek Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Dekorasyon Fikirleri 2021
Örnek Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Dekorasyon Fikirleri 2021

Örnek Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı? Dekorasyon Fikirleri 2021

Bir evin en önemli bölümü salonumuzdur. Çünkü gün içinde en çok vakit geçirdiğimiz ve misafirlerimizi, sevdiklerimizi ağırladığımız yer yine salonumuzdur. Bu dekorasyon yazımızda sizler için "en iyi dekorasyon fikirleri" hazırladık. Salon dekor haberde...

A+A-

Dolayısıyla bu bölümün çok güzel olmasını isteriz. Yalnız bazen yanlış seçimler yüzünden salonumuzun kullanışlığını kaybeder, daha karmaşık durmasına neden oluruz. Bunun için size salonunuzun nasıl şık ve ferah olabileceği konusunda bazı fikirler vereceğiz.

Salon Dekorasyonu Nasıl Olmalı?

Eğer büyük bir salona sahipsek ortamın daha sıcak olabilmesi için odamızı ikiye bölerek kullanmalıyız. Bu bölme duvardan olmayacak. Bunun için üçlü koltuğunuzun birini bölme olarak kullanabilirsiniz veya ahşap bir seperetör yardımıyla böldüğünüzde daha dekoratif bir görünüm verilebilir.

Salonunuzun bir bölümünü oturma odası, bir bölümünü yemek masası şeklinde kullanabilirsiniz. Salonumuzda dikkat edilmesi gereken bir hususta sehpamızdır. Sehpalar çok yer kaplamayan orantılı olmalıdır. Ve oturduğumuz koltuğa çok uzak değil ama fazlada yakın durmamalıdır.

Salon İçin Bazı Tüyolar

Eğer küçük bir salona sahipseniz veya salonunuzun büyük görünmesini arzuluyorsanız üçlü koltuğunuzun en çok görülen duvarına dikdörtgen bir ayna koyarak dekore edebilirsiniz. Bu salonu geniş gösterecektir. Orta sehpanız çok büyük olmamalı. Bu genişlerde dizlerinizi vurmanıza ve yer kesmesine neden olur.

Yemek odanız yoksa salonunuzun bir bölümüne yemek maşasını koyabilirsiniz. Yalnız bu masa herhangi bir ünitenin önüne gelmemeli. Örneğin cam kenarı masanız için ideal bir yer olabilir. Bu sayede misafirleriniz ferah bir ortamda yemeklerini yemiş olurlar.

Salon Duvar Boyası Nasıl Olmalı?

Son dönemler duvarların bir kenarına taş motif vermek moda haline geldi. Yalnız bunu yanlış kullandığınızda salonunuzu kapatmasına neden olur. Örneğin TV ünitesi bölümüne taş motifle beraber kapalı ton duvar boyası zamanla sizin evde sıkılmanıza neden olabilir.

Ayrıca taş motif salonunuzun daha küçük görünmesine neden olacaktır. Bu nedenle taş motiflerde açık ton boya kullanılmalıdır. Bir duvarı başka boya, bir tarafı başka olan duvarlar açık renklerde güzel durabilir ama kapalı tonlarda olursa bu salonunuzu boğa bilir. Şunu unutmamalıyız ki kapalı pastel boyalar görünüm olarak güzel olabilir. Ancak salonumuzun küçük görünmesini istemiyorsak koyu boya tonu kullanmamalıyız.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.