1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Diyet Mi Yoksa Spor Mu Daha Hızlı Kilo Verdirir?
Diyet Mi Yoksa Spor Mu Daha Hızlı Kilo Verdirir?

Diyet Mi Yoksa Spor Mu Daha Hızlı Kilo Verdirir?

Diyet mi yoksa spor mu daha hızlı kilo verdirir soruları sıklıkla sorduğunuz sorulardan olarak karşımıza çıkmaktadır. Kilo vermeyi kafasına koyan insanlar, farklı yollar tercih edebilirler.

A+A-

Bunların içerisinde şok diyetler uygulamak hiçbir şey yapmadan vücudu tamamen güçsüz bırakmaktadır. Kendinize göre diyet sistemleri üretmek olabilir. Ancak uzmanlar kesinlikle bu tip şok diyetler ve vücudun dengesini bozacak hareketleri kabul etmemektedir.

Aslında burada en önemli olan şey vücudunuzun dengeli bir şekilde gitmesi gerektiğini bilmektir. Vücudun dengeli bir şekilde olması gerektiğini bilirseniz, zaten vücudunuzda dengeli şekilde davranmış olursunuz. İsterseniz bunu daha ayrıntılı bir şekilde anlatmaya çalışalım.

Diyet Noktasında Önemli Püf Noktaları

Diyet mi yoksa spor mu daha hızlı kilo verdirir diye soranlar için öncelikle diyet hakkında biraz bilgi verelim. Diyet vücudunuzun durumuna göre uygun şekilde yapılmalıdır. İnsanlar bir anda karbonhidratı komple hayatından çıkartmaya çalışır. Karbonhidratı komple hayatınızdan çıkardığınızda aslında bu bir şok diyettir ve vücudunuz bu şok karşısında sıkıntı yaşayabilir. Karbonhidrat, çeşitli sebzelerle, vücudunuza alınabilir. Ancak şeker ve nişasta gibi ürünleri gerçekten de hayatınızdan çıkartmakta fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Şeker genel anlamda insanların hoşuna gitse de aslında fiziken ve cilt açısından dahi daha hızlı bir yaşlanmayı beraberinde getirmektedir. Bunları da göz önünde bulundurmak gerekir. Diyet mi yoksa spor mu daha kilo verdirir konusunda diyet hakkında kesinlikle dengeli bir şekilde beslenmekte fayda olduğunu söyleyebiliriz. Spor ile diyet birlikte götürülmeli ve doğru bir şekilde düzenle devam etmelidir. Özellikle insanların diyete başlayıp bırakması ya da spora başlayıp bırakması aslında istenilen sonuçların ortaya çıkarılamamasının en önemli sebebidir. Şunu hiçbir zaman unutmamak gerekir ki bir şey düzenli olarak yaptığınızda belirli bir süre sonra artık vücut kendini buna göre dengeleyecek ve buna göre bir sonuç sunacaktır. Bu yüzden dikkat etmeniz gereken en önemli hususların başında kilo verdirmek açısından spor ile diyeti ortaklaşa götürmek olmaktadır.

Spor İle Nasıl Kilo Verilir?

Diyet mi yoksa spor mu daha hızlı kilo verdirir sorusuna sadece diyet ya da sadece spor demek doğru olmamaktadır. Spor ile de kilo verebilirsiniz. Ancak yine de vücudun belirli bir kaloriye ihtiyacı bulunmaktadır. Bu o kalorinin üzerindeki tamamen sizleri zor durumda bırakabilecektir. Örnek vermek gerekirse, günlük olarak sizin oturduğunuz yerde harcadığınız kalori miktarı 1500. Bu genç yaşlarda çok daha yukarılara çıkarken yaş ilerledikçe bu gereksinim duyulan kalori miktarı düşmektedir. Çünkü vücudun çalışma sistemi de değişir. Bunun yanı sıra sizler daha fazla spor yaparak bunu da çok fazla abartmadan vücudun daha fazla kalori yakmasını sağlayabilirsiniz. Ancak belirli bir limitin üzerine çıktığınızda da aslında vücudumuza zarar vermeye başlarsınız.

Diyet mi yoksa spor mu daha hızlı kilo verdirir sorusunun bu noktada ortak bir paydada buluşmasının sebebi budur. Vücut, çok fazla spor yaptığında elbette ki yorgun düşecektir. Bu da insülinin düşmesine sebep olacaktır. Şeker hastalığı doğurmaya kadar götürebilecek ciddi bir süreci başlatmış olursunuz. Bu anlamda sizler tercihlerinizi gerçekleştirdiğinizde çok özenli bir şekilde davranmalı ve diyet ile sporu bir arada yürütmelisiniz. Ancak bu durumda düzenli bir şekilde ilerleyeceksiniz tam anlamıyla istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Bu yüzden de her zaman düzen büyük bir önem taşımaktadır. 3 gün spor yapmak ve diyet yapmak sonrasında da eskiye dönmek istediğiniz şeye ulaşamamanız sonucunu doğurur. Bu tip durumları dikkatli bir şekilde değerlendirmek ve doğru adımları atmak gerekmektedir.

 

Etiketler : , , ,
Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler