1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Sağlıklı Diyet Listesiyle Zayıflama Yöntemleri
Sağlıklı Diyet Listesiyle Zayıflama Yöntemleri

Sağlıklı Diyet Listesiyle Zayıflama Yöntemleri

Günümüzde birçok kişi çağın gerektirdiği yaşam nedeniyle hareketsiz kalabiliyor ve bununla birlikte yanlış beslenme alışkanlıklarını edinebiliyor.

A+A-

Günümüzde bilindiği üzere hareketsiz yaşam nedeniyle kilo problemi yaşamaktadır. Günümüzün sağlık problemleri arasında şişmanlık bulunur. Özellikle şişmanlık nedeniyle birçok hastalığa davetiye çıkarılmış olunur. Kilo vermeyi hedefleyen herkes bu konuda beslenme programının içerisinde sağlıklı yiyecekleri barındırmalıdır. Diyet listeleri içerisinde besinlerin yeterli oranda olması önem taşımaktadır. Sağlıklı bir diyet listesinin içerisinde vücudun temel yapı taşını oluşturan besin ögelerinin olması gerekmektedir.

  • Karbonhidrat
  • Protein
  • Yağ
  • Vitamin ve Mineraller

Gibi besin gruplarının sağlıklı diyet listesi içerisinde yer alması gerekir. Bunun yanı sıra diyet yaparken vücudun esas ihtiyaç duyduğu kalori oranının hesaplanması ve buna göre hareket edilmesi önem taşır. Hazırlanan diyet listelerinin esnek olmasına dikkat edilmelidir.

Diyet Listesinde Yiyecekler

Diyet listesi denildiğinde akıllara ilk olarak yağsız ve tuzsuz yiyecekler gelebilir. Ancak vücut sisteminin iyi bir şekilde çalışması için yağların olması oldukça önemlidir. Özellikle vücudun ısısının dengesinin korunmasında önemli rol oynar. Açlık duygusunu geciktirerek midenin hemen boşalmasını engeller. Bu nedenle zayıflamak için diyet listeleri oluşturulurken yağlardan asla çekinilmemelidir. Bu konuda diyet listelerinde yağsız değil az yağlı yiyecekler tercih edilebilir. Sağlıklı diyet listelerinin içerisinde mutlaka süt, yoğurt veya kefir yer almalıdır. Kan şekerinin dengeli olmasında önemli rol oynar. Bunun yanı sıra vitamin ve mineral içeren tüm sebze ve meyvelerin diyet listelerinde yer alması önemlidir. Ayrıca yüksek protein içeren et, tavuk gibi yiyeceklerin diyet listelerinde yer alması son derece önemlidir.

3 Günlük Diyet Listesi

Hızlı bir şekilde kilolarından kurtulmak isteyen kadınlar diyet listelerine uyarak bu konuda bir adım öteye geçebilir. Zayıflama konusunda kesin bir karara vardıysanız bu konuda 3 günlük diyet listesi size göre olabilir. Diyetlerinize mutlaka bir diyetisyen onayıyla yapmalı ve buna göre hareket etmelisiniz. Sağlığınızı riske atmadan oluşturulan diyet listeleri sizin için olumlu etkiye sahip olabilir. Kilosundan memnun olmayan kişiler bu durumu yalnızca bir diyet listesi ve egzersizlerle yenebilir. Bunun için sağlıksız olan abur cubur yememeli ve vücudun ihtiyaç duyduğu besin ögelerini tüketmelisiniz. Bu konuda bir deneme yapmak için yalnızca 3 günde 3 kilo vermek istiyorsanız şu diyet programını uygulayabilirsiniz;

1.Gün

  • Sabahları 1 dilim buğday ekmeği ve yanında haşlanmış yumurta (1 adet) çay sevenler çayı şekersiz tüketebilir.
  • Öğlen vaktinde az yağlı sebze yemeği ve yanında 1 kase yoğurt tüketilebilir.
  • Akşam saatlerinde sadece 1 kase sebze çorbası ve yanında salata tüketilebilir. Salata bol yağ içermemelidir.

2.Gün

  • Sabahları 1 dilim buğday ekmeği ve yanında beyaz peynir tüketilebilir. 2 dilim beyaz peynirler birlikte şekersiz çay tüketimi yapılabilir.
  • Öğlen vaktinde 100 gram kırmızı et tüketebilirsiniz. Yanında 1 kase salata tüketebilirsiniz.
  • Akşam sadece 1 porsiyon haşlanmış sebze tüketimi yapabilirsiniz.

3.Gün

  • Sabahları 1 su bardağı süt tüketebilirsiniz. Sütün tam yağlı olmamasına dikkat ediniz. Bununla birlikte haşlanmış yumurta tüketebilirsiniz. Çayı şekersiz tüketebilirsiniz.
  • Öğlen saatlerinde sadece 1 kase sebze çorbası tüketebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bol yeşillik içeren bir salata tüketebilirsiniz. Salata içerisinde bol yağ olmamalıdır.
  • Akşam saatlerinde yaklaşık 200 gram ızgara balık tüketimi yapabilirsiniz. Bunun yanında bol yeşillikli salata isteğe bağlı olarak tüketebilirsiniz.

Diyet listesine uyarken ayrıca gün içerisinde 2 litre su tüketimini ihmal etmeyiniz. Sabahları ilk kalktığınızda içeceğiniz bir bardak su vücudunuz için çok faydalıdır.
 

 

Etiketler :
Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler