1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Aracın Sbm Kaydı Yoktur Ne Demektir?
Aracın Sbm Kaydı Yoktur Ne Demektir?

Aracın Sbm Kaydı Yoktur Ne Demektir?

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Sistemi üzerinde; Aracın geçmişteki kayıtlarına, plaka bilgilerine ve hatta sigortalı olup olmadığına kadar öğrenmek mümkündür.

A+A-

Sistem üzerinden sorgulama yapabilmek için aracın plaka ve şasi numaraları mutlaka bilinmelidir. 

Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi'nde Aracın Sbm Kaydı Yoktur Ne Demektir?

Sorgulama işlemleri plaka numarası ile yapılırsa aracın sbm kaydı yoktur diye bir sonuç çıkabilir karşınıza. Çünkü Plaka numarası değiştirilmiş olabilir, aracın sigorta işlemleri plaka numarası üzerinden yapılmamış da olabilir. Devlet sitelerinin çoğunda sunucu hataları olabiliyor. “Sistem yoktur” gibi. Plaka numaranız sistem tarafından henüz onaylanmamış ta olabilir. Araç hasar kaydı kötü bir durumla karşılaşmamak için ikinci el araç alım satımında kullanılan bir işlemdir. Alıcı ve satıcı aracın herhangi bir hasar kaydının olup olmadığını ve aracın kazaya karışıp karışmadığını güvenilir kaynaklardan öğrenmek istemektedir. Burada devreye sigorta bilgi ve gözetim merkezi giriyor. 

İkinci el araçlarda hasar sorgulama uygulaması olan hasar sorgu ile satın alınmış olan aracın ne zaman, nasıl bir kazaya karıştığı öğrenilebilir. Sms hasar sorgu uygulamasıyla günümüzde SBM bünyesinde trafik ya da kasko sigortası ve ödenen hasarlar konusunda bilgiler verilmektedir. Sorgulamadan sonra kazanın konusunu, meydana geldiği tarihini, araçta oluşan hasarın tutarını, hasarın oluş nedenini ağır hasarlı ise ağır hasarın bilgilerini net ve detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz. 

Hangi Hizmetler Verilmektedir?
Aracın geçmişine ulaşılmasını sağlayan sms hasar sorgu uygulamasına (5664) araç plakasını kısa mesaj olarak atmak yeterlidir. Araçların yaptığı kaza sonucu tüm hasar tespit tutanakları kayıt altına alınır. Bu işlemler sayesinde sigorta ve emniyet işlemlerinde kolaylık sağlanmış olur. Ayrıca vatandaşlarımızın ve kurumların güvenliği sağlanmış olur. 

Kaza sonrasında ki sigorta firmasından maddi hasarın karşılanmasını talep eden vatandaşların hangi işlemleri yapması gerektiğini detaylı olarak öğrenmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın araç hasar kaydı sorgulama işlemlerinde sigorta bilgi ve gözetim merkezi tarafından sunulan sms uygulamasını kullanmaları gerekmektedir. Yapılacak olan her araç sorgulama işlemi için 4 TL ücretin ödenmesi gereklidir. 

Vatandaşlarımız bu ödemeyi cep telefonu hatları üzerinden yapabilirler. Araç sorgulama ve hasar kaydına ulaşmak isteyen vatandaşlarımızın cep telefonlarından sms bölümüne giriş yaparak araçlarının plaka numarasını 5664 e göndermesi yeterli olacaktır. Bu mesaj sonrasında herhangi bir kaza olması hainde sistem tarafından vatandaşlarımıza durum bildirilecektir. 

Sıfır araçlar dahil plaka üzerinden araca ait olmayan bir hasar çıkabilir. Galeriler de bazı araçlara çıkma plaka takılmasından kaynaklanmaktadır. Ya da araç il değişikliği yaptığı zaman trafiğin verdiği plaka ikinci el olmaktadır. Bu durumda da karşılaşılabilir. Şasi numarası en doğru sonucu vermektedir. Aracınız sigortalı ise her zaman sigorta bilgi ve gözetim merkeziden aracınızın geçmişe ait tüm bilgilerini sorgulatabilirsiniz. Sigorta bilgi ve gözetim merkezinde Poliçe sorgulamalarından kaza istatistiklerine kadar birçok konuda bilgi verilmektedir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler