1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. Tramer Poliçe Sorgulama
Tramer Poliçe Sorgulama

Tramer Poliçe Sorgulama

"Tramer Poliçe Sorgulama", sigorta bilgi merkezi olarak bilinen bir sistemdir. Bu sistemdeki amaç trafiğe çıkan araçların kayıtlarının tutulmasını sağlamak ve sigorta işlemlerinin tek bir elden yönetilmelerini sağlamaktır.

A+A-

Tramer sistemi ile birlikte zorunlu trafik sigortası sorgulamaları ile pek çok işlem yapılabiliyor. Tramer sorgulama aşamasında bazı gerekli olan bilgiler yer alıyor. Bu bilgilerin girilmesi ile birlikte trafik sigortası sorgulama işlemleri pratik bir şekilde yerine getiriliyor. Tramer poliçe sorgulama üzerinden yapılan trafik sigorta sorgulaması ile elde edilmek istenen amaç aracın sigortalı olup olmadığını öğrenmektir. 


Eğer ki araç sigortalıysa sigortanın bitiş tarihi de öğrenilebiliyor. Aracın trafik sigortası bittiyse zaman geçirmeden trafik sigortasının yenilenmesi gerekiyor. Aksi takdirde cezai müeyyide ile karşılaşmak kaçınılmazdır. Bu cezalar sigortalı araç sahiplerini zor durumda bırakıyor. Bu nedenle araçların trafik sigortalarını zaman geçirmeden yenilemek gerekiyor. Trafik sigortasının günü geçirildiğinde uygulanan ceza yeni trafik sigortası yaptırılırken normal ücretin % 5 oranında daha fazla miktarı alınır. Tramer üzerinden yapılan sorgulamalar sadece trafik sorgulamasını içermiyor. Araç sürücülerini yakından ilgilendiren ve merak edilen tüm konularda bilgi de veriyor.


Tramer Üzerinden Yapılan Sorgulamalar Nelerdir?
Araç sahipleri ve kullanıcıları tramer sayesinde araç hasar kaydı sorgulama, araç trafik poliçesi sorgulama, mağdur bilgileri sorgulama, araç kasko poliçe sorgulama ve kaza yapan araçların kaza sonrasında tutulan kaza tespit tutanağına göre kusur oranları sorgulama gibi bilgilere ulaşmak mümkündür. Tramer bilgi merkezinde trafikte kayıtlı olarak da bulunan tüm araçların sigorta bilgileri muhafaza edilmektedir. Bu bilgiler araç sahipleri ve kullanıcıları tarafından ihtiyaç duyulduğunda tramer sorgulama sisteminden öğrenilebiliyor.


Tramer Sorgulaması Aşamasında İstenen Bilgiler Nelerdir?
Tramer sorgulaması aşamasında araç sahipleri ve araç kullanıcılarından araç plakası, poliçe no, sigorta şirketi, poliçe bitiş tarihi, yenileme no, motor ve şası no istenen bilgiler arasında yer alıyor. Eğer ki araç sahipleri ve araç kullanıcıları poliçe bitiş tarihlerini hatırlamıyorlarsa, plaka bilgileri ve şasi bilgileri ile poliçelerinin yenilenmesi gereken tarihleri öğrenebiliyorlar. 


Tramer sorgulamaları tüm araç sahipleri ve araç kullanıcıları için oldukça önemlidir ancak hayatın koşuşturmasında poliçe tarihinin ne zaman yenilenmesi gerektiği unutulabilir ya da akılda tutulmayabilir. Akla gelmediği içinde tramer sorgulaması yapılmaz. Böyle bir durumda yenileme tarihi kaçırılabilir. Bu da trafik sigortasının % 5 oranında daha yüksek ödemek zorunda kalınmasına neden olur. İşte tam da bu noktada sigorta ile ilgili bilgilere ulaşılabilecek platformlar ile sigorta bilgilerine ulaşılabilir ve son gün tarihi tespit edilebilir. 


Bazı platformlar araç sahipleri ve araç sürücüleri için takipte bulunarak önemli detayların sürücülere ve araç sahiplerine sms, e mail gibi bilgilendirme servisleri ile bilgilendirilmeleri sağlanıyor. Böylelikle araç sahipleri ve araç sürücüleri araç sigortalarının son ödeme gününü kaçırmadıkları için fazladan ödeme yapmalarına gerek kalmayacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler