1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. SBM Kaydı Yok Ne demek?
SBM Kaydı Yok Ne demek?

SBM Kaydı Yok Ne demek?

Sigorta kapsamına göre, bilgilerin gözetim merkezleridir. Zaman yani yıllar geçtikçe, yüksek dozda artış gösteren trafik dosyalarına ait, pirim miktarını düşürmektedir.

A+A-

Sigorta şirketlerinin poliçelerini ise bir arada aynı anda, aynı ekranda yansıtır. Tüketicinin de çok uyguna da poliçeyi seçebilmesine yarar sağlayan aynı zamanda gelişen ve yenilenen bir sistemdir. Sigorta şirketlerini aynı merkezde ve aynı çatı altında toplayarak, geniş alanlı dahası da etkili güçlü bir ortam sağladığı için, bu sektörde genel olarak fiyat farklılıkları yenilenmeler değişimler ve iniş, çıkışların en uygun ve zararsız seviyeye indirilmesi halidir. SBM kaydı yok ne demek diye düşünürsek, kişi aracını sigorta yaptırırken aracın plakası üzerinden işlem yapılmadıysa kayıtta görülmez, farklı bir bakımda ise dolandırıcılık olduğunda bu söz konusu olur. 

Başka yönden ele alınacak olursa araç plakası sisteme yansımadığında yine kayıt olmadığı gözlemlenir. Bazen çok sık bir şekilde yapılan araç değişimleri de buna sebep olabilir. Eğer işlemler tamamsa, plaka üzerinden yapılan sigortadan dolayı kayıt görünür.

SBM İşleyişi Nasıldır?
İnternet alanında, yeni olarak görülen bir sistem gibi olsa da asıl durum bilindiği gibi değildir. Hazineye ait müsteşarlığın 2003 senesinde aktifleştirdiği ve hayata geçirdiği TRAMER isminde kurulan bir yapılanmadır. Adı, 2011 senesinde ise, bilgi ve gözetim merkezi olarak değişime uğramıştır. Bu merkezin uyguladığı sistem yalnızca, trafik poliçe teklifleri için değil, aynı zamanda daha birçok sayıda bilgi ve konuda bilgi de verir. Bu destek konularını sıralamak gerekir ise, kaza anı tespitine dair tutanak, kasko, yeşil kart, ferdi kaza, sağlık için sigorta ve bunun gibi daha da pek çok konuda, poliçe sorgulamaya yarar.

İşleyişte Dünden Değişiklikler 
Eskiler de kişi kendi çabaları ile pek çok konuda olduğu gibi, bu konuda da kendisi için ayıracağı alışveriş, gezme ve bunun gibi sosyallik katan tüm işlerini erteleyerek, bu konular da yapılacak işlere prosedürlere zaman harcıyordu. 
Şimdilerde ise, pek çok değişen ve gelişen koşullar ve teknoloji konusunda farklılıklar, dahası internet yolu ile kalem ve benzeri araç gereç bile kullanmadan yollarda araçlarda bu tip işleri muhatap firmalara gitmek zorunda kalmadan en önemlisi ise kuyruklar da beklemek zorunda bırakılmadan, kolaylıkla işlem yapma şansı yakalamıştır. 

SBM’ ye ait siteler, hayata geçirildiği için sorgulama linkleri ile, sistemden bizi yönlendirecek olan seçenekler eşliğinde, yalnızca bir ekranda, hepsi toplandığı için, kişinin tüm bilgi ve donanımları aynı anda görebildiğinden dolayı işlemini buna göre yapar.

Prosedürleri 
Sitenin içeriğinde, belli başlı yasal uyarıları ve kanunları mevcuttur. SBM onayı olmadan, gizli bir biçimde çoğaltılması, kopyalanması, aynı zamanda dağıtılıp kiralanma ve değiştirilmesi kesinlikle yasal olmayan suç olan bir yanlıştır. 
Bu sitenin kötüye kullanılmaması için, gereken güvenlik önlemleri kapsamlı bir biçimde alınmıştır. Kişiler buna göre de site içerisinde bulunan bilgileri hiçbir amaçla ve art niyetle kullanamayacağı gibi bu bilgileri yalnızca öğrenme amaçlı kullanabilirler. Son zamanlarda bu uygulama daha da aşama kaydedip mobil uygulaması alanına da geçmiştir. 

Avantaj dediğimiz, bu uygulamalar mobil yöntemle, daha da avantajlı duruma geçmiştir. Bu kolaylıklar sayesinde 75 bini geçkin daha da günden güne çoğalan bir kullanıcı kitlesi vardır. Dahası SBM aracılığı ile yıllık işlemlerini yapan kişiler, 2.5 milyarı aşkın kişi sayısına ulaşmıştır.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler