1. HABERLER

  2. SEKTÖREL

  3. SBM Teklif Al
SBM Teklif Al

SBM Teklif Al

SBM; genel olarak Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi olarak görev yapmak da olan birimin kısa hali olarak kullanılmaktadır. Tamamı ile sigortacılık planı üzerine kurulan yapı olarak da bilinmektedir.

A+A-

Özellikle hastalık, hayat, sağlık, zorunlu sigorta ve trafik gibi branşlar arasında yer alan tüm bilgilerin tek elde toplanma işlemlerinin sağlanarak, bu yönde yapılacak olan tüm işlemlerin bir bütün olarak hareket etmeleri hedeflenir. Ayrıca bu noktada yapılacak olan sigortacılık faaliyet alanlarının da daha kapsamlı tutularak oluşacak ya da doğacak sorunların da çözümlenmesi konusunda yardım ve destek sağlayabileceği gibi, işlemlerin de tek elden yürütülmesi desteklenir.


Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde Saklanan Bilgiler;
Hemen her alanda sigorta konusunda ihtiyaç duyulması durumunda karşınıza çıkan SBM kendi bünyesinde özellikle belirttiği alanlar bulunmaktadır. Bu alanları içerisinde; Yeşil kart Sigortası, Zorunlu olarak yapılacak olan karayolu taşımacılık ve mali sorumluluk sigortası, Mesleki alanlara bağlı kılınan sigortalar, Tehlikeli maddeler içerisinde tüp Gaz zorunlu sigorta kavramı durumunda, Motorlu taşıtlara uygulanan kasko sigortaları, Hayat Sigortası ve Zorunlu trafik sigortası bu alanlar arasından sadece birkaç isimdir. 


Burada ki amaçlar arasında maddiyatın da daha rahat belirlenmesi ve tüketiciye daha rahat kullandırılması da söz konusudur. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi Hazine Müsteşarları tarafından veri ambarı niteliği kazandırılarak oluşturulmuştur. Hazine Müsteşarları kendi içerisinde yer alan bünyeleri farklı isimler altında da toplamıştır. TRAMER( Trafik), HATMER(Hasar), HAYMER( Hayat), SAGMER( Sağlık) üzerine olan sigortaları kontrol etme üzerine yetkilendirilmiştir.


Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde Teklif Alma;
Özellikle zorunlu trafik sigortasının var olması sürücüler tarafından zaman zaman büyük sorunlara sebep olmaktadır. Güncellenen son rakamlarla birlikte trafik de indirimli süreç başlamış oldu. Hangi kurum ne kadar? Ne kadar tutarda ödeme yapılacak? Gibi doğan sorulara yönelik Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi kendi sitesi üzerinden yaptığı yayın ile kişilere sorgulama fırsatı sundu. 


Bu sayede kişiler kendi kimlik numaralarını belirterek, karşısına çıkan firmalardan kendilerine uygun olanı seçip, alma hakkına sahip olacaklardır. Ancak dönem oldukça yeni, belirlenen tutarlar ve ödemeler konusunda sorun yaşanabilmesi kaçınılmazdır. Ayrıca bazı firmalarında henüz fiyat vermediği de anlaşılmaktadır.


Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezinde Firmalar Arasındaki Farklar;
Başlıca zorunlu sigortalar arasında yer alan trafik sigortasında dikkat edilecek en büyük unsur poliçe tarihinin dolmadan işlem yapılmasıdır. Poliçe bilgilerinin görüntülenmesinin ardından, işlemler sağlanabilmektedir. Bu noktada sizlere olanak sağlayan birden fazla firma bulunmaktadır. 


Kendi aralarında benzer işlemleri yapmalarına rağmen; ücret konusunda oldukça farklı aşamalardan oluşmaktadır. Bunun en temel sebepleri arasında firmaların belirlenen alanlar da köklü büyüklüklere gidilme isteği yatmaktadır. Burada ki büyüme isteği trafik kasko alanı olmayıp, yangın, nakliye gibi branşlarda ilerleme isteğinin var olmasıdır. Ayrıca SBM üzerine mevcutta bulunan E-Devlet bilgilerinizle de erişim sağlamanız söz konusudur.

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler