1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Yıldız Tilbe Biyografisi, Yıldız Tilbe’nin Hayatı, Yıldız Tilbe Kimdir?
Yıldız Tilbe Biyografisi, Yıldız Tilbe’nin Hayatı, Yıldız Tilbe Kimdir?

Yıldız Tilbe Biyografisi, Yıldız Tilbe’nin Hayatı, Yıldız Tilbe Kimdir?

Yıldız Tilbe meşhur ses sanatçısı ve bestecidir. Pek çok şarkısı, tarzı, tavrı ile milyonların beğenisini kazanmıştır. Gerek hüzünlü parçaları gerekse hareketli parçaları yıllardan bu yana dillerdedir.

A+A-

Şarkılarının yanı sıra magazinsel olarak da zaman zaman gündeme gelen Yıldız Tilbe bu olaylarla da adından söz ettirmektedir.

Yıldız Tilbe’nin Hayatı

Yıldız Tilbe 16 Temmuz 1966 yılında dünyaya gelmiştir. Annesi Altun, babası ise Ali ismindedir. Babası Ali mevsimlik işçilik yapmıştır. Baba tarafı Ağrılı anne tarafı ise Tuncelili olan Yıldız Tilbe İzmir’de doğmuştur. Konak, Gültepe semtinde dünyaya gelen Yıldız Tilbe’nin doğduğu çevre bir gecekondu mahallesidir. Hem semt olarak hem de aile olarak yoksul bir çevrede dünyaya gelen Yıldız Tilbe’ye küçüklüğünde Yadigâr da denilmiştir.

Yıldız Tilbe eğitimine Mustafa Balaban Okulu’nda başlamıştır. Ancak sanatçı, okulu 2. Sınıfta çeşitli olumsuz nedenlerle bırakmak durumunda kalmıştır. Yıldız Tilbe küçük yaşlarda evlenip boşanmıştır. Yaşadığı maddi sıkıntılar Yıldız Tilbe’nin müzik kariyerine başlamasında etkilidir. Farklı amatör yerlerde şarkı söylemeye başlayan Yıldız Tilbe müziğe ve sahneye 1990 yılında, 24 yaşında iken İzmir’de başlamıştır. Cengiz Özşeker’in patronu olduğu bir kulüpte çalışmaya başlayan Yıldız Tilbe daha sonra yine Cengiz Özşeker’in desteğiyle Sezen Aksu ile tanışmıştır. Yıldız Tilbe’yi İzmir’de dinleyen Sezen Aksu kendisine vokalistlik teklifinde bulunmuştur. Yıldız Tilbe bu teklifi kabul ederek İstanbul’da Sezen Aksu ile yaşamaya başlamıştır.

Cem Özer’in programında solistlik yapan Yıldız Tilbe bunun ardından tanınan biri haline gelmiş ve 1994 yılında Delikanlım albümünü çıkartmıştır. İçinde aynı isimli meşhur şarkıyı da barındıran Delikanlım albümü Yıldız Tilbe’yi daha popüler bir hâle getirmiş ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamıştır. Sonrasında yayınlanan ikinci albümü “Dillere Destan”ın ardından gelen “Aşkperest” albümü Yıldız Tilbe’nin zirve denebilecek bir albümüdür. Bu albüm ile birlikte Yıldız Tilbe için pop müziğin vazgeçilmezlerinden olduğu artık söylenebilir. Bu albümlerinin ardından sırası ile yayınladığı Salla Gitsin Dertlerini, Haberi Olsun albümleri de Yıldız Tilbe’ye başarı ve ün kazandırmaya devam etmiştir.

Sene 2003’te “Yürü Anca Gidersin” albümünü yayınlayan Yıldız Tilbe’nin bu albümündeki tüm şarkılar sanatçıya aittir. Dikkat çekici ve günümüzde bile popülerliğini koruyan meşhur şarkıların içinde bulunduğu bu albüm Yıldız Tilbe’ye başka başarılar da getirmiştir. Bu albüm ile birlikte Yıldız Tilbe 2004’te ödül almıştır. Kral Tv Video Müzik Ödülleri’nde En İyi Türk Halk Müziği Kadın Sanatçısı ödülünü alan Yıldız Tilbe’nin ödül aldığı yılda çıkardığı bir albüm daha vardır. Adı “Sevdiğime Hiç Pişman Olmadım” olan bu albümde özel bir parça bulunmaktadır. Şair Pablo Neruda’ya ait bir şiirin sözlerinden oluşan “Değerini Bilmek Gerekir Aşkın” Yıldız Tilbe tarafından bestelenerek albümde yer almıştır.

Yıldız Tilbe 2005 yılında da “Papatya Baharı” isimli bir albümü yayınlamıştır. “O Ses Türkiye” isimli yarışmada da jürilik yapmış olan Yıldız Tilbe aktif olarak müzik hayatına devam etmektedir. Tarkan gibi pek çok ünlü sanatçıya şarkı sözleri veren sanatçı kariyerini bu şekilde sürdürmektedir.

Yıldız Tilbe’nin Özel Hayatı

Yıldız Tilbe bir yengeç kadınıdır. Yıldız Tilbe 2004 yılında rahim kanseri rahatsızlığına yakalanmıştır. Ankara’da bu hastalığı nedeniyle tedavi görmüştür. Kürtçe dilini de bilen Yıldız Tilbe zaman zaman Kürtçe şarkılar da okumaktadır. Oldukça genç bir yaşta (16) Güngör Karahan ile evlilik yapan Yıldız Tilbe’nin bu birlikteliği 5 yıl sürmüştür. İlk ve son evliliği Güngör Karahan ile olan Yıldız Tilbe’nin bu evlilikten dünyaya gelen Sezen Burçin adında bir kızı vardır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.