1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Ajda Pekkan Kimdir? Kaç Yaşında? Ajda Pekkan Biyografisi
Ajda Pekkan Kimdir? Kaç Yaşında? Ajda Pekkan Biyografisi

Ajda Pekkan Kimdir? Kaç Yaşında? Ajda Pekkan Biyografisi

Ajda Pekkan yıllar geçse de gençlik ve güzelliğinden ödün vermeyişi, dillerimize dolanan şarkıları ile sevilen bir sanatçıdır. Ajda Pekkan diva lakabı ile de anılmaktadır.

A+A-

Şu an 74 yaşında olan sanatçı gerek şarkıları, gerek sinema filmleri gerekse dinçliği ve güzelliği ile kendine hâlâ medyada yer bulmaktadır.

Ajda Pekkan’ın Hayatı

12 Şubat 1946 yılında dünyaya gelen Ajda Pekkan kova burcudur. İstanbul’da dünyaya gelen sanatçının babası deniz binbaşısı Rıdvan Pekkandır. Annesi Nevin Dobruca ise ev hanımıdır. Çocukluğu Gölcük’te geçen Ajda Pekkan ilkokulu da Gölcük’te okumuştur. İstanbul’a taşınmalarının ardından da Ajda Pekkan’ın eğitim hayatı Kadıköy Ortaokulu’nda devam etmiştir. Liseyi ise Çamlıca Kız Lisesi’nde okumuştur. Bu sıralarda Ajda Pekkan’ın anne ve babası boşanmıştır. Yine aynı sıralarda Ses Dergisi’nin yarışmasında birinci olan Ajda Pekkan okulu bırakmıştır.

Şarkıcılığa büyük bir hevesi olan Ajda Pekkan Çatı gece kulübünden kabul alarak bir süre orada çalışmıştır. Ajda Pekkan yine Ses Dergisi aracılığı ile katıldığı kapak yıldızı yarışmasında birinci olmuştur. Ardından Yeşilçam için gözde bir oyuncu haline gelen Ajda Pekkan 47 filmde rol almıştır. Filmler sırasında ses yeteneği de göze çarpan Ajda Pekkan müzik kariyerinin de önünü böylece açarak piyasaya işlerini sürmeye başlamıştır. Günümüzde hâlâ dillerde olan pek çok şarkıyı plaklar ile çıkarmıştır. Şarkıları pek çok filmde de kullanılan Ajda Pekkan gazino hayatına Zeki Müren’in alt kadrosunda Maksim ile başlamıştır. İlerleyen kariyeri ve yurtdışına açılmasının ardından kendisine Süperstar unvanı verilmiştir.

Artık birer klasik olmuş şarkıları ile döneminde de gündemde olan süperstar Ajda Pekkan “Süperstar” albümünü de 1977 yılında piyasaya sürerek unvanını bir nevi resmileştirmiştir. Devamında gelen “Süperstar 2” albümü de sanatçının kariyerinin zirve noktalarından biri olmuştur. 70’li yıllara bu şekilde damga vuran Ajda Pekkan şarkıları ile çeşitli ödüller de alarak başarılara imza atmıştır. Eurovision için 1980 yılında atama ile seçilen Ajda Pekkan beklenilenin altında bir derece almıştır. Bu hayal kırıklığının ardından Ajda Pekkan bir süre inzivaya çekilmiştir. Dönemin koşullarına ayak uydurarak arabeskvari albümler yapan Ajda Pekkan hem kendisini yansıtmayışı hem de hayranlarının beklentileri doğrultusunda bu tarz ile devam etmemiştir. Ardından “Superstar 83” albümü ile yeniden gönülleri fetheden sanatçı o dönemler bir nevi ikinci baharını yaşamıştır.

Ajda Pekkan’ın sonrasında gelen “Superstar 4” albümü beklenilen etkiyi yaratmadı. Yaptığı evlilik ile de müziği bırakma kararı alan sanatçının sevenleri bu duruma oldukça üzüldü. Ajda Pekkan uzun yıllardır birlikte olduğu müzikten kopamayarak bir süre sonra müziğe geri döndü. Bu sıralarda evliliği de sona eren sanatçı 1989 yılında da “Ajda ‘90” albümünü piyasaya sürmüştür. Arada var olan sahne çalışmaları ve çeşitli albümlerin ardından sanatçı peş peşe “Best Of” ve “Diva” albümlerini de piyasaya sürmüştür.

Ajda Pekkan’ın Özel Hayatı

Ajda Pekkan iki evlilik yapmıştır. İlk evliliğini 27 yaşında iken Coşkun Sapmaz (19) ile yapan Ajda Pekkan’ın bu evliliği altı gün sürmüştür. İkinci evliliği ise 1984 yılında Ali Bars ile olan sanatçının bu evliliği ise altı yıl sürmüştür. Ajda Pekkan 1979 yılında Erol Yavaş ile nişanlamış ancak birliktelik evlilik ile sonuçlanmamıştır. Çift birkaç gün sonunda birlikteliklerine son vermiştir. Ajda Pekkan’ın hayatında başka isimler de olmuştur ancak bu ilişkiler evlilik, nişan gibi resmiyet denilebilecek durumlar ile devam etmemiş, bitmiştir. Ajda Pekkan aynı zamanda koruduğu genç ve güzel duruşu ile de gündem olduğundan yaptırdığı estetik operasyonlar da sıkça konuşulmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.