1. HABERLER

  2. BİYOGRAFİ

  3. Sergey Brin Kimdir? Google Kurucusu, Başarıları, Özel hayatı Ve Serveti
Sergey Brin Kimdir? Google Kurucusu, Başarıları, Özel hayatı Ve Serveti

Sergey Brin Kimdir? Google Kurucusu, Başarıları, Özel hayatı Ve Serveti

"Sergey Brin" En çok aranan kişilerden. Google imparatorluğunu kuran kişi :) Sergey Brin Kimdir? , Sergey Brin kaç yaşında ? Evli mi? Başarıları, Özel hayatı Ve Serveti. Hepsi haber detayda...

A+A-

Cebimizdeki cep telefonundan ya da evimizde bulunan bilgisayar ve diğer mobil cihazlardan herhangi bir konu ile ilgili internete girip araştırma yapacağımız zaman bütün arama motorları otomatik bir şekilde bizleri Google uygulamasına yönlendirmektedir. Google dünyanın en gelişmiş, en zengin, en çok geniş yelpazeli arama motoru olarak bilinmektedir. Bu makalede bütün İnsanların hayatında adeta ekmek kadar, su kadar, hava kadar önemli yer kaplayan Google uygulamasının kurucularından Sergey Brin isimli şahsın hayatını anlatacağız sizlere..


sergey-google-ceo-halk-gazetesi.jpg

Ebeveynlerinin Rusya'dan ABD'ye Göç Etmesi

Sergey Brin, 20 Ağustos 1973 senesinde dini inancı Musevi ve Rus olan bir ailenin çocuğu olarak doğmuştur. Babası Michael Brin, matematikçiydi ve daha sonrasında ise Maryland Üniversitesi Matematik bölümünden emekli olmaya hak kazandı. Sergey Brin'in annesi Eugenia ise NASA'da faaliyetlerini sürdüren bir bilim insanıydı. Yani Brin Ailesi bilim ile iç içe bir hayat yaşamaktaydı. 

Brin Ailesi, Sovyetler Birliğinde yaşamını sürdürürken Musevi olmaları sebebiyle Arada sırada çeşitli ayrımcılıklara uğramıştır. Babasının hayali ise astronom ve olmaktı ve bu sebeple Üniversitesi Fizik Bölümü üzerinde yoğunlaşmayı hedeflemekteydi. Fakat hiçbir üniversite onu Musevi kimliği sebebiyle kabul etmedi.

Çünkü o zamandaki komünist rejim, Musevilerin üniversitede akademik hayata katılmasını engelliyordu ve Sovyet Birliği’nin nükleer enerji ile ilgili çalışmalarının gizli kalması açısından Musevilere fizik bölümünü yasaklamıştı. Bu nedenle Sergey Brin'in  babası matematik bölümünü okumaya karar verdi ve Moskova devlet üniversitesinde matematik bölümünü okumaya başladı, bu bölümden başarılı bir şekilde mezun olmayı hak etti.

google-kurucu-biyografi-sergey.jpg

Sergey Brin'in annesi ise Moskova devlet üniversitesinde matematik ile makine mühendisliği bölümlerinin ikisini de tamamladı. Sovyetler Birliği petrol ve gaz enstitüsünde işe girdi. Brin Ailesi, Moskova’nın merkezinde güzel bir evde ikamet ediyordu. 1970’lerin sonlarına doğru Sovyetler birliğindeki Musevi aileler, çeşitli Avrupa ve diğer ülkelere göç etmeye başladı. Ailesi hayatından oldukça memnundu. Fakat o dönem çocuk yaşlardaki Sergry Brin'in  daha iyi bir geleceğe sahip olabilmeleri açısından, daha iyi bir eğitim alması açısından Ailesi de göç etmeye karar vermişti. 

Michael Brin, ABD vizesi için başvuru yaptığı için hem kendisi hem de eşi bulundukları görevlerden ihraç edildi. Vizelerinin çıkması 8 ay kadar sürdü ve aile bu süreçte oldukça zor bir dönem yaşadı. Kendi kendine programcılık öğrendi ve ailesinin geçimini sağlamak amacıyla bilimsel makaleler yazdı.

Sergey Brin Ailesi Zorlu aşamalardan sonra Amerika’nın New York eyaletine göç etti Sergey Brin o dönem sadece 6 yaşındaki küçücük bir çocuktu.

Sergey Brin'in Eğitim Hayatı

Sergey Brin öncelikli olarak ABD’de Miss Korea isimli bir Musevi ilkokuluna başladı. Rus şivesi sebebiyle okulda arkadaşları tarafından alay edilen ve sürekli dalga geçilen Sergey Brin başka bir okula geçmek istediğini açıkladı. Paint Branch Montessori okuluna geçen Sergey Brin buraya daha iyi bir şekilde uyum sağlamayı başardı.

Okul müdürü, yapmış olduğu Sergey Brin açıklamasında özgüveni oldukça yüksek, dışa dönük, matematik zekası da yüksek bir öğrenci olarak söylemişti.

sergey-brin-biyografisi.jpg

İlkokuldan sonra Eleanor Roosevelt lisesine geçiş yaptı ve burada mezun olduktan sonraki aşamada 1990 senesinde Maryland Üniversitesi’nde başladı. 15 yaşındaydı o zamanlar. 1993 senesinde hem bilgisayar mühendisliği hem de matematik bölümünden mezun olan Nacional'dan Master ve doktora bursu kazandı.

1993 senesinde Sergey Brin Playboy dergisinin web sitesinde bulunan resimleri toplu olarak indirmeyi sağlayan bir yazılım uygulamasını geliştirdi. Sergey Brin, indirmiş olduğum fotoğrafları da ekran koruyucusu olarak kullanmaktaydı.

Google'nin Kuruluşu

Googolplex, 10 üzeri 100 gibi devasa bir sayı ifade edebilmek amacıyla kullanılıyordu. Sonra bunun kısaltılmışı Googol'a karar verdiler.
Googol yazacakken yanlışlıkla Google İsmini yazmışlar fakat sonunda Google ismi Bütün her kesim tarafından kabul gördü. İlk etapta standfortrees sunucularında Googleasistan.com ismi ile hizmet vermeye başladı. 16 Eylül 1997 tarihinde bugünkü halini yani google.com ismini aldı. 

sergey-brin-kimdir.jpg

Sergey Brin, ortağı ile beraber kurmuş oldukları google.com isimli siteyi 1 milyon dolara satmaya kalkışlı fakat Altavista kurucusu Paul Flaherty, Google satın almadı. Sergey ortağı, siteyi Yahoo isimli sitede satmaya kalkıştı fakat yine teklifler Tek Tek reddedildi.

Yatırım Zamanları

1999 senesinin Haziran ayında Sergey Brin ve ortağı, capital ve kleiner Perkins isimli iki büyük yatırım şirketini ikna ederek toplamda 25 milyar dolar yatırım bedelini almayı başardılar. Google tarihini araştıran yazar diye bir Divise’e Bu bir parçala ve Fethet manevrasıydı.

İlk kazanç

Kâr edebilmek amacıyla Sergey ve Larry Page, Google reklamları almaya başlayarak para kazanmaya başladı. Fakat bu rakamların ana sayfada yer almasını istemiyorlardı. Yani organik neticelerden ayrı bir şekilde paralı reklam gerçekleştirenler, web uygulamalarının belirtilmesini istiyorlardı böylelikle organik sonuç ve reklam arasındaki fark ve kullanıcıların lehine belli olacaktın

Sergey Brin'in Serveti

Google uygulamasından halka arz edilmesinden sonra sergi böreğinin serveti tavan yaptı. 2004 senesinin Ağustos ayında Sergey Brin, Bill Gates'ten daha zengindi. Sergey Brin, Google’dan yıllık sadece 1 dolar maaş almaktadır, bu kadar servetinin olmasının sebebi ise Google'da ki hisseleridir. 2019 senesinin Kasım ayındaki rakamlara göre Sergey Brin’in 58.3 milyar dolarlık bir serveti bulunmaktadır.

sergey-brin-ozel-hayati.jpg

Sergey Brin'in Özel Hayatı

2007 senesinde Yale Üniversitesi biyoloji mezunu Anne Wojcicki ile hayatını birleştiren Sergey Brin’in 2008 senesinde Rojin isimli bir erkek çocukları oldu. Ağustos 2013 tarihinde de ayrı yaşamaya başlayan çift, evli kalmaya devam etti. Yakın arkadaşlarına göre çiftin arkadaşlıkları halen sürdürmektedir.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler