Doktor Maaşı Ne Kadar? Doktorlar Ne Kadar Maaş Alır?

Doktor Maaşı Ne Kadar? Doktorlar Ne Kadar Maaş Alır?

Doktor maaşları ne kadar? bir çok kişinin merak ettiği konuların başında gelir "doktor maaşları" Özelde Çalışan Doktor Maaşları, 2020 İtibariyle Doktor Maaşları ne kadar? Gibi merak edilen konular haber detayında...

A+A-

Doktorluk, geçmişten günümüze değerini hiç kaybetmeyen ve en popüler meslek dallarından biridir. Toplum tarafından en prestijli ve saygın mesleklerin başında gelen doktorluk, herkesin hayatı boyunca bir kere bile olsa olmak istediği hayalini kurduğu bir meslek olmuştur. Doktorluk aynı zamanda çok önemli bir meslek dalıdır.

Çünkü insan sağlığını direk etkileyen ve hayatına yönelik kararlar alan bir meslektir. Bundan dolayı doktorluk hem zor hem de kutsal bir meslek haline gelmiştir. Doktorluk, toplum tarafından maaş yönünde en rahat meslek dalı olarak görülmektedir. Bu yüzden doktor olmak isteyen birçok insan hem bu mesleği hem de doktor olunduğu takdirde ne kadar maaş alacaklarını merak etmektedirler.

pexels-vidal-balielo-jr-1250655.jpg

2020 İtibariyle Doktor Maaşları

Doktorluk, özverili ve çalışmayı seven kişilerin en çok tercih ettiği meslek dallarının başında gelmektedir. Çok fazla çalışma gerektiren bu meslek yıllar geçtikçe ve kişi alanında uzmanlaştıkça buna bağlı olarak ta maaşı artmaktadır. Ayni zamanda kişinin görev yaptığı bölge, uzman olduğu alan, çalışma suresi ve çalışma yılı olarak ta maaşlar değişkenlik göstermektedir. Günümüzde doktorların maaşları genel olarak şöyledir;
 

  • Yeni başlamış bir hekim 2020 yılı itibariyle 6.163 TL ile 6.842 TL arasında değişkenlik göstermekle beraber bu civarda bir maaş almaktadır.
     
  • Hizmet yılı 25 yılın üzerinde olan doktorlar, 7.575 TL ye kadar maaş alabilmektedirler.
     
  • Uzman doktorlar, alanına bağlı olarak (kalp, göz, kulak burun boğaz vs.) Pratisyen hekimlere oranla daha fazla maaş almaktadırlar. Mesleğe de 8.000 TL civarında başladıkları bilinmektedir. Uzmanlar da alanında yıllar geçtikçe buna bağlı olarak maaşları da artmaktadır. Örneğin 5 yılını tamamlayan bir uzman 8.250 TL gibi bir ücret alırken yıllar geçtikçe bu oran daha da artmaktadır.
     
  • Pratisyen hekimler, göreve başlayan ve daha herhangi bir alanda uzmanlaşmamış olan doktorlara verilen isimdir. Bu doktorlar da

7.000 TL civarında bir maaş ile işe başlamaktadırlar. Tabi bu doktorlarda öbür doktorlar gibi bölgeye bağlı olarak maaş ücretleri

artmaktadır. Örneğin; doğu da çalışan bir doktor batıda çalışan bir doktora oranla biraz daha fazla maaş almaktadır.

pexels-andrea-piacquadio-3881247.jpg

Özelde Çalışan Doktor Maaşları

Özelde çalışan doktorlar, normal devlet hastanelerine göre daha farklı kriterlere bağlı olarak maaş almaktadırlar. Yeni başlayan bir doktor genel olarak 4.000 TL civarında bir maaş almakla beraber çeşitli faktörlere bağlı olarak bu oran 10.000 TL ye kadar çıkmaktadır.

Bu doktorun özverisi, çalışması ve bulunduğu bölgeye bağlı olarak değişmektedir. Alanında uzmanlaşmış ve çok ses getiren bir doktor 20.000 TL bile kazanabilmektedir. Bu devlette böyle değildir. Devlette ödenen maaş sabittir. Bu yüzden birçok doktor özel hastanelerde çalışmayı daha mantıklı bulmuştur.

Editör
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.