1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Sağlıklı Zayıflamak İçin Diyet Listesi Önerileri
Sağlıklı Zayıflamak İçin Diyet Listesi Önerileri

Sağlıklı Zayıflamak İçin Diyet Listesi Önerileri

Günümüzde vücudundaki fazla kilolarından kurtulmak için birçok kişi diyet listelerine bakmaktadır. Bu konuda birçok kişi için kısa süreli diyet listeleri kullanılabilir.

A+A-

Bu konuda uzmanlar tarafından verilen önerilerle birlikte sunulan diyet listeleri bulunur. Evde sağlıklı bir şekilde diyet listesini uygulamak için şu önerileri dinlemenizde fayda var.

Şekeri Unutun

Günümüze özellikle birçok kişinin tüketmekten zevk aldığı ürünlerin başında şeker ve nişastadır. Bu konuda vücudunuza daha az kalori girmesini istiyorsanız şekerden ve nişastadan uzak durmalısınız. Şekeri ve nişastayı mutfağınızdan kovarak ilk işlemi yapabilirsiniz. Diyet listesi yaparken karbonhidratlara daha az önem vererek bu konuda böbreklerinize faydalı bir işlem yaparsınız. Özellikle sodyum ve sıvıların dışarı atımına yardımcı olabilirsiniz. Bu öneriyi dinleyerek 7 gün içerisinde 5 kilo verebilmeniz mümkün olacaktır.

Düşük Karbonhidratlı Sebzeler

Akşam sofranıza daha çok düşük karbonhidrat içeren sebzeleri bulundurmalısınız. Bu konuda bir liste yapılacak olunursa şu sebzeleri akşam sofranızda bulundurabilirsiniz.

  • Salatalık
  • Marul
  • Brüksel Lahanası
  • Lahana
  • Domates
  • Ispanak
  • Brokoli
  • Karnabahar

Gibi sebzeleri tüketmeniz önerilir. Sağlıklı bir şekilde kilo vermek için bu öneriyi dikkate almanızda fayda var.

Kardiyo Egzersizleri

Yağ yakma işlemlerini hızlandırdığı gerekçesiyle birçok kişi tarafından Kardiyo egzersizleri sıklıkla yapılır. Ancak Kardiyo egzersizleri her zaman için yararlı olmayabilir. Bu konuda hızlı bir şekilde Kardiyo yapmak kişilerde hızlı kas kaybını tetikleyebilir. Bunun yanı sıra kişilerin iştahı açılır ve daha fazla yemek isteyebilir. Bu nedenle bölgesel anlamda vücudunuza yağlanmanın olduğu yerlerde çalışmalar yapmanız sizin için daha olumlu bir adım olacaktır.

Metabolizmayı Hızlandırmak

Günümüzde birçok kişi hayatının hareketsiz bir şekilde geçmesine izin veriyor. Hayatın kolaylaşması adı altında insanlar en basit işler için dahi zahmette bulunmuyor. Bunun gibi durumların sonucunda kişilerin metabolizmasının normalden daha yavaş çalışmasına neden olmaktadır. Bu konuda kilo alıp verme kontrolünü tutturabilmek için metabolizmanın önemi son derece yüksektir. Bu konuda metabolizmanızı daha hızlı kılmak için bazı hususları uygulamanız olumlu bir adım olacaktır. Bunun için öncelikle uzmanlar tarafından düzenli bir şekilde uyumanız önerilir. Düzenli bir şekilde uyuyan bireylerin metabolizması daha canlı olur. Geceleri uyuma saatini saat 12’yi geçmemesi gerekiyor. Bunun yanı sıra aerobik egzersizler yapmak iyi gelebilir. Ayrıca yürüyüş yapmak metabolizmanızın canlı tutulmasına yardımcı olabilir. Su tüketiminin bol olmasının yanı sıra metabolizmayı en hızlı kılan besinler proteinlerdir. Bu nedenle az ve sık şekilde yemek yerseniz metabolizmanız daha canlı olabilir.

1 Ayda 10 Kilo Verin

Günümüzde sağlıklı bir şekilde zayıflamak için birçok diyet listesi bulunur. Bu tarz listelere ayak uydurmak insanlar nezdinde irade gerektirir. Kişilerin sağlam bir iradeyle birlikte bu düzene uymasıyla kilo vermesi hiç zor değildir. 1 Ay içerisinde 10 kilo vermek için şu listeyi deneyimleyebilirsiniz.

  • Kahvaltı: 1 dilim kepek ekmeği, 1 adet salatalık, 1 adet domates, 1 dilim yağsız beyaz peynir, Şekersiz çay
  • Öğle: 10 gram et, balık ve tavuk tüketimi, az salata, küçük dilim ekmek
  • Akşam:  Tavukgöğsü yağsız, yağsız ve tuzsuz salata, 1 kase yoğurt

Bu listeyi deneyimleyerek 1 ay içerisinde kilo verebilmeniz mümkün olabilir. Kendi kilonuza göre kalori ayarlamaları ve düzenli egzersiz uygulamalarını yapabilirsiniz. Diyet listelerini uygularken sağlıklı kalmak ilk adım olmalıdır. Bu konuda özellikle gün içerisinde bol bol su içmeli ve dehidrasyon yaşamamalısınız. Sırf kilo vermek adına değişik yöntemlere başvurmak yerine sağlıklı yöntemlere başvurarak hızlı bir şekilde kilo verebilirsiniz.

Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Bir Ayda 7 KG Verin - Sağlıklı Zayıflama

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler