1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Evde yapılabilecek egzersizler
Evde yapılabilecek egzersizler

Evde yapılabilecek egzersizler

Evde yapılabilecek egzersizler sayesinde vücudunuzun daha sağlıklı olmasının sağlandığını biliyorsunuz. Bilindiği gibi insan belirli süreçler dahilinde hareketsiz kalabilmektedir.

A+A-

Vücudun sağlıklı bir yapıya sahip olabilmesi için doğru bir beslenme ve doğru bir egzersiz sistemine ihtiyaç bulunmaktadır. Spor bu yüzden hayatın her yerinde olması gereken bir gereksinim olarak karşımızda durmaktadır.

Sizlere bu yazımızda genel anlamda neler yapabilirsiniz? Evde kolay bir şekilde yapabileceğiniz hareketler hakkında bilgi vereceğiz. Bu noktada öncelikli olarak şunu söylemekte fayda görüyoruz. Özellikle bu hareketle yaptığınız gibi bunu düzenli olarak devam ettirmeniz de çok önemli. Evde yapabileceğimiz çok basit hareketler vücudumuzu zinde tutabileceğiniz zamanda daha sağlıklı bir vücuda sahip olabilirsiniz.

Evde yapılabilecek egzersizler konusunda öncelikli olarak sizlere bir kaç dakikanızı ayırarak yapabileceğiniz egzersizler hakkında bilgi verelim. İlk hareketimizden başlamak gerekir ise karşımıza Süpermen hareketi çıkacaktır. Superman hareketi, özellikle duruş bozukluğu yaşayanlar için sıklıkla önerilen bir hareket olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu hareket sayesinde sırt kasları gelişir ve bu bölgenin kuvveti tutulabilmesi için ideal bir hareket olarak karşımıza çıkmaktadır.

Omuzlarımızı ileri doğru uzatırken boylu boyunca uzanmanın ve karnınızın üzerinde gelmeniz gerekmektedir. Avuç içleriniz yere bakar şekilde olacak ve dirseklerinizi kırmamanız gerekmektedir. Bu hareketi yaptıktan sonra, özellikle uzmanlar da yarı çömelme hareketi tavsiye etmektedir. Bacaklarımız ile birlikte bu hareket sayesinde pek çok kas grubunu da çalıştırma şansına sahip olursunuz. Evde yapılabilecek egzersizler içerisinde hem basit hem de çok faydalı bir hareket olduğunu söyleyebiliriz. Sırtımız bu hareketi yaparken mutlaka dik durmalı ve öne doğru eğilmemelisiniz. Bundan sonra dizler üzerinde şınav hareketi gelmektedir. Bu hareketten sonra da mekik çekebilirsiniz evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir hareket olarak mekik çekmek istediğinizde sırtüstü uzanmamız ve dizlerinizi karnınıza doğru çekmeniz gerekmektedir. Bunun yanı sıra tabii ki isterseniz ayaklarınızı düz tutarak da mekik çekebilirsiniz.

Yapılabilecek Egzersizler Farklılıkları

Evde yapılabilecek egzersizler söz konusu olduğunda bir başka hareket ise diz üstünde geriye esneme olarak karşımıza çıkmaktadır.. bu ad karın kaslarını çalıştıran ve bağırdılar gelmesini sağlayan bir hareket olarak karşımıza çıkmaktadır evde yapılabilecek egzersizler konusunda dikkat edilmesi gerekenler evde yapılabilecek egzersizler sizler için basit egzersizlerdir. Ancak etkili egzersizlerdir. Burada öncelikli olarak spor yapacak olan kişiler yani egzersiz yaparak vücutlarını zinde tutmak isteyen kişiler düzene dikkat etmelidir.

Aynı zamanda bununla birlikte ısınma hareketlerini yapmaları yine önerilmektedir. Her ne olursa olsun basit egzersiz olarak görülse de ısınma hareketi açma germe gibi işlemler yapmadan direkt olarak hareketleri yaptığımızda kaslarınızda zedelenme veya halk arasında kesilme denilen kas problemleri karşımıza çıkabilmektedir. Bunların hepsini doğru bir şekilde değerlendirmek ve doğru bir şekilde hareket etmek gerekmektedir. Ancak bu şekilde egzersizlerden istenilen sonuçlar alınabilmektedir.  Her zaman yapacağınız egzersizlerin düzenli ve doğru yaparak sonuç alabilirsiniz.

Evde yapılabilecek egzersizler basit olması ile birlikte etkili olduğunu söylemiştik. Sizler daha etkili sonuçlar almak istiyorsanız beslenmenize dikkat etmemiz gerekir. Her ne olursa olsun kardiyo çalışması yapanlar için uzmanlar tarafından nereden her zaman için beslenmesine de dikkat etmesidir. Sonuç itibarıyla vücudun belirli bir besine ihtiyacı bulunmaktadır. Ancak bunun üzerinde kalori alınması yine vücuda bir yük getirecektir yani sizin yapmış olduğunuz sportif hareket sadece Vücudunuzun sağlıklı tutmaya çalışmak için değil aynı zamanda vücudun estetik olarak da daha hoş görünmesini sağlayacak hareketlerdir. Bunları düzenli olarak yaptığınızda sizler de istediğiniz sonuçlara kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler