1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. En İyi Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri
En İyi Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

En İyi Çocuk Odası Dekorasyon Fikirleri

Çocuk odalarında en önemli faktör çocuk güvenliğidir. Evinizde çocuk odası yapmayı tasarladığınızda mutlaka önceliğiniz çocuk güvenliği olmalıdır. En iyi çocuk odası dekorasyon fikirleri haber detayında...

A+A-

Bunun yanında eğitim alan çocuklar için çalışmasına engel olmayacak veya daha kaliteli bir çalışma imkânı sunabilen bir oda olmalıdır.

Karmaşık bir oda da çocuğunuzun ders çalışması da pek mümkün değildir. Çünkü çocuklar genel olarak dikkat eksikliğine sahiptirler. Aslında bu dikkat eksikliği teknolojinin getirdiği bir durumdur.

Eğer bilgisayar veya cep telefonuyla çok fazla vakit geçiren bir çocuğunuz varsa muhtemelen okul hayatında pek başarılı olamayacaktır. Bunun için bilgisayar konusunda da size bazı tavsiyelerimiz olacak.

Güvenli Çocuk Odası Nasıl Olmalı?

Güvenli bir oda aslında her bir bireyin ihtiyacı olan bir yerdir. Yalnız çocuklarımız gelişme çağında olduğu için onların daha çok korunmaya ihtiyaçları oluyor. Bu nedenle güvenli bir oda öncelik olarak çocuk odası olmalıdır. Tek bir çocuğa sahip iseniz tek kişilik baza yatak almalısınız.

Eğer iki çocuk varsa güvenlik acısından ranza değilde alttan ikinci bir yatak açılan baza alınmalıdır. Çocuğunuzun yatağının bulunduğu duvarda asma raflara konulmamalıdır.

Bu raflara ağır bir şey geldiğinde çivileri sökülebilir veya deprem gibi afetlerde kitaplarla birlikte tahta raf çocuğunuzun başına düşüp ağır yaralanmalara sebep olabilir. Yine çocuğunuzun yattığı baş kısma asma dolapta monte etmemelisiniz.

Çocuğunuza Düzenli Bir Oda Nasıl Sağlarsınız?

Öncelikle eğitim çağındaki çocuklar genel olarak derslerini odalarında yapıyorlar. Bu durumda odalarını ders sistemine göre ayarlamak gerekiyor. Bir çocuğun mutlaka ufakta olsa bir çalışma masası olmalıdır. Bu masanın düzeni tamamen çocuğa ait olmalı. Burada bütün okul kitapları mevcut olmakla beraber dikkat dağıtacak bilgisayar, telefon, oyuncak gibi şeyler olmamalıdır.

Okullarda son yıllarda ödevlerin çoğu bilgisayardan yapılıyor. Açıkçası eğitim sistemi buna mecburda bırakıyor. Hâlbuki bilgisayarın kapalı bir şekilde oda da kalması bile bize zarar veriyor. Bu nedenle özellikle çocukların dikkati dağılmaması için eğer evinizde çalışma odası varsa bu oda da bilgisayar olmalıdır.

Çocuğunuzun odasında olması her an girip çıkması demek olur. Ve derslerine yoğunlaşamaz. Eğer çalışma odası yok ise laptop gibi taşına bilir bilgisayar tercih etmelisiniz. Bu sayede ders dışındaki zamanlarda ortadan kaldırmanız mümkün olacaktır.

☾* Halk gazetesi

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler