1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Küçük Salonlar için En İyi Dekorasyon Tavsiyeleri
Küçük Salonlar için En İyi Dekorasyon Tavsiyeleri

Küçük Salonlar için En İyi Dekorasyon Tavsiyeleri

Bazen ev seçimleri istediğimiz gibi olmaya biliyor. İnsanlar bütçelerine göre ev tercihi yapıyor. Bu dekorasyon tavsiyeleri yazımızda, küçük salonlar için en iyi dekorasyon fikirleri, dekorasyon tavsiyeleri hakkında haber derleyerek hizmetinize sunduk.

A+A-

Bütçeye göre daha küçük veya daha büyük ev seçimi ortaya çıkıyor. Bazen de küçük ev sevenlerimiz vardır. Kutu gibi bir evim olsun deriz. Her iki tercihte de ev dekorasyonu çok önemlidir.

Evimizin nerede, nereye yakın olduğu konusunda nasıl ihtimam gösteriyorsak, dekorasyon konusunda da özen göstermeliyiz. Hatta duvar boyasına kadar herşey özenle seçilmelidir. Yanlış bir duvar boyası sizin evinizin daha küçük görünmesine neden olabilir. Burada size ışık tutacak bazı salon önerilerimiz olacaktır.

Salon İçin Dekorasyon Nasıl Olur?

Evde huzurun ve mutluluğun sağlanması aslında evin dekoruyla da alakalıdır. Sürekli göze çarpan bir eşya ne kadarda rahatsız edicidir. Bu nedenle evimiz ne kadar küçük olursa olsun öncelikle zevkimize göre tercihler yapmalıyız.

Eğer bir fikrimiz yoksa uzman birinden öneri alınmalıdır. Örnek küçük bir salon dekorasyonundan bahsedecek olursak eğer salonumuzu aynı zamanda oturma odası olarakta kullanıyorsak oturma yeriyle masa sandalye gibi kısmı ikiye bölebilirsiniz. Bu sayede sürekli önünüze nadiren kullandığınız masa sandalyeler gelmeyecektir. Eğer sadece salon olarak kullanıyorsanız, öncelikle üçlü koltuklarınızı karşılıklı görecek şekilde koymalısınız.

Tekli koltuğunuz iki üçlünün arasında zigon sehpa ile birlikte olmalı. Orta masanız ne üçlü koltuklarsan çok uzak, nede çok yakın olmalı. Yani geçerken orta sehpaya çarpmamalısınız ve oturduğunuzda elinizin hemen ulaşıyor olması gerekiyor.

Konsol ve masanızı kapı ağzında değil ama kapıya yakın olan duvar kısmında olması ideal olabilir. Ve en önemlisi küçük salonlara büyük ayna dekoru tercih etmelisiniz. Bu salonunuzun daha geniş görünmesini sağlayacaktır.

Küçük Salonlarda Boya Seçimi

Eğer küçük bir salonunuz varsa koyu renkler tercihiniz olmamalı. Mobilyanıza uygun açık renk ton her zaman salonunuzu daha geniş gösterecektir. Koyu renk salon ve odaları kutu gibi gösterir buda daha dar bir evde yaşıyorsunuz psikolojisine sizi sokacaktır. Halbuki beyaz ve tonları daha geniş ve ferah bir salona sahip olmanızı sağlar. Mobilyalarınızın daha belirgin olması içinde koyu renk mobilyaya açık renk duvar boyası olmalıdır.

☾* Halk gazetesi

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.