1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Dekorasyonda Kaçınılması Gereken Önemli Bilgiler
Dekorasyonda Kaçınılması Gereken Önemli Bilgiler

Dekorasyonda Kaçınılması Gereken Önemli Bilgiler

Bazen "dekorasyon" yaparken doğru bildiğimiz aslında çok yanlış yaptığımız noktalar vardır. Bu yanlışları genelde evimizde rahat hareket edemeyerek ve ya bir şeylerin sıkıcı olduğunu fark ederek fark ederiz.

A+A-

Tabi dekor yeni olduğu için orayı değiştiremeyiz, değiştirmek istesekte çok masraf yaparız. Dekorasyon yaparken bilir kişilerden fikir almak her zaman daha doğru olacaktır. Burada sizler dekorasyonda klasik hatalar yapmamanız için en çok yapılan hataları yazacağız.

Tabloların Asılışı

Dekorasyonda duvar aksesuarları önemli bir yer kaplar. Buralara asacağımız her hangi bir aksesuar evimizin havasını değiştirir. Ancak burada az  bilinen bir hata yaparız. Örneği 3 lü koltuğunuzun arkasına 50 cm çapında iki tane tablo astınız. Bu tabloların bir birine yakın olmaması için 30 cm metreden fazla boşluk bırakarak genelde asarız. Ancak bu çok yanlış bir uygulamadır. Çünkü bu odanızın daha dar görünmesine neden olur. Bu nedenle iki tablo arasında 10 cm kadar boşluk yeterli olacaktır.

Perdelerin Asılışı

Perde asarken çerçevelerin hemen üstüne gelecek şekilde askılık ve ya korniş kullanmamalısınız. Böyle yapıldığında camınız kolay açılmayacağı gibi yırtılmalarda olacaktır. Ve en önemlisi perde boyudur. Perdeniz pencerenizle aynı boy, daha kısa ve ya yere sürünen olmamalıdır. Perdeniz yerden 10 cm kadar yukarıda durmalıdır.

Halıların Kullanılışı

Belki bilenleriniz vardır ancak hatırlatmakta yarar görüyoruz. Yemek masasının altına ve yatak altlarına halı kullanmamalısınız. Böyle yaparak temizliği daha kolay bir dekor oluştura bilirsiniz. Bunun yanında eğer yemek masasının altına halı gelecekse halı sandalyeleri aşacak şekilde büyük olmalıdır. Yine yatak odasında da kenarları boş ancak yatak altından dışarı çıkacak şekilde halı tercih etmeliyiz. Bu sayede odanız daha büyük görünecektir.

Mutfakta Magnet Kullanmak

Bazen hatıralarımızı daha çok görmek için evin en görünen yerine magnetlerle resimler yerleştiririz. Ancak bu magnetler mutfağınızda göz karıştırıcı ve mutfağınızın daha dağınık görünmesine neden olur. Bununla birlikte o kıyamadığımız hatıralar yağlanır ve temizlemesi mümkün olmayabilir. Bu nedenle bu gibi magnetlerimiz için odalarımızda bir hatıra köşesi yaparak kullanmak daha doğru bir seçenek olacaktır.

☾* Halk gazetesi

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.