1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Çalışma Odası Tasarımı Nasıl Olmalı? Dekorasyon Fikirleri 2021
Çalışma Odası Tasarımı Nasıl Olmalı? Dekorasyon Fikirleri 2021

Çalışma Odası Tasarımı Nasıl Olmalı? Dekorasyon Fikirleri 2021

Çalışma odası, bir kişinin üzerinde çalıştığı is için oldukça önemlidir. Odanın renginden, aydınlatmasına hatta eşyaların düzenine kadar oldukça özen ile dekore edilmelidir. En iyi dekorasyon fikirleri 2021 haber detayında...

A+A-

Çünkü çalışma odasında bulunan her şey bir kişinin dikkatini toplamalı ve daha verimli olmasını sağlamalıdır. Sizlere bir çalışma odası nasıl olmalı detayı ile anlattık. Gelin beraber bu anlattıklarımıza bakalım.

Çalışma Odasında Duvar Rengi

Bir odanın duvar rengi oldukça önem taşır. Hele ki bu oda çalışma odası ise daha çok önemlidir. Çalışma odanızın rengini dikkat dağıtmayan bir renkten yana kullanın. Çok canlı renkler siz işiniz üzerinde çalışırken dikkatinizi kaçırabilir. Eğer ki illa canlı bir renk istiyor iseniz mavi renk tercih edin. Fakat beyaz bir renk kullanırsanız maviden çok daha iyi olur.

Çalışma Odasında Aydınlatma Seçimi

Çalışmamız esnasında ışık oldukça önemlidir. Loş ışık uyku getirir ve görüş kapasitesini azaltırken beyaz ışık loş ışığın tam tersi etki gösterir. Bu yüzden ışığınızı mutlaka beyazdan yana kullanın.

Çalışma Odasında Eşya Düzeni

Bir oda içerisinde ne kadar çok eşya olur ise kişinin dikkati o kadar dağılır. Bu yüzden çalışma odanız içerisinde kesinlikle az eşya tercih edin. Eşyalarınızı derli ve toplu tutun. Aksi halde siz işiniz üzerinde yoğunlaşmışken dikkatiniz oldukça dağılır.

Çalışma Odasına Perde Ve Halı

Çalışma odanız oldukça sade olmalı. Perde ve halınızı asla çok renkli desenli tercih etmeyin. Böyle bir tercih sizin dikkatinizi oldukça hızlı bir şekilde dağıtır.

Çalışma Odasında Masa Konumu

Bir çalışma masasında masa olmazsa olmazdır. Masanızı mümkün oldukça duvara yakın tutun. Sırtınız duvara gelecek şekilde masanızı konumlayın. Böylelikle çalışma odanız daha ferah olur ve bu durum sizin dikkatinizi toplamanızı sağlar. Masanızı konumlarken ışık açısına dikkat gösterin. Işığın gölgesinin çok düşmeyeceği bir şekilde masayı yerleştirin.

Çalışma Odasında Duvar Kullanımı

Bir çalışma odasında duvar rengi ne kadar önemli ise duvar kullanımı da o kadar önemlidir. Eğer duvarınıza notlar yerleştirecekseniz belli bir düzen içerisinde yerleştirin. Düzensiz rastgele bir düzenleme yapmayın. Tablo ve benzeri eşyaları mümkün oldukça duvarda kullanmayın. Eğer kullanacak iseniz mavinin tonlarının olduğu bir tablo kullanın.

☾* Halk gazetesi

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.