1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Dekorasyonda Aynalar Nasıl Kullanılmalı?
Dekorasyonda Aynalar Nasıl Kullanılmalı?

Dekorasyonda Aynalar Nasıl Kullanılmalı?

Son zamanların en moda dekorasyonu aynalar diyebiliriz. Salon takımlarında siyahın hakim olduğu mobilyalarda aynaları görüyoruz. Bu "en iyi dekorasyon fikirleri" yazımızda, sizler için dekor ürünleri aynalar hakkında fikirler sunmaya çalıştık.

A+A-

Yine salon duvarlarında ayna dekor olarak kullanılabiliyor. Eskinin modasına göre daha çok tablolar kullanılırken koridorda bile aynalara rastlayabiliyoruz. Tabi ayna dekoru son moda ürünlerden olsa da onunda dekoruna dikkat etmek gerekiyor. Alelade bir aynayı direk bir yere yerleştirip asamıyorsunuz. Bu yazımızda ayna dekorlarından bahsetmek istiyoruz.

Salon Ayna Dekoru Nasıl Olmalı?

Eskide salonumuz da büyük olsun küçük olsun duvarlarımızı tablolarla süslerdik. Ancak günümüz modasında duvarlar da ayna dekoru yer alıyor. Bunun sebebi küçük salonu daha da büyütmek, büyüğü ise daha da büyük göstermek içindir. Burada tavsiyemiz küçük salonlarda örneğin üçlü koltuk arka duvarına dikdörtgen 1,5 metre ene, 70 metre boyunda dekoratif ayna asmanız olmalıdır. Küçük salon daha da büyük hale gelecektir. Büyük salonlarda ise belirli noktalara 50 ve ya 70 cm lik oval ve hafif siyah bir ayna çok zarif ve şık duracaktır.

Banyolarda Ayna Dekoru

Banyoların yine büyüklük küçüklüğüne göre dekor yapılır. Tabi salona göre daha farklıdır. Örneğin küçük banyolarda yer kesmemesi için oval dikey ayna tercih edilir. Yalnız arka duvara tam oturtulmaz ve arkası ışıklandırılır. Buda sanki duvarınızı daha derin ve genişmiş hissi verdirir. Büyük banyolarda ise büyük kare ayna tercih edilir.. Ayna duvara tam oturtulmalı, küçük spot ışıkları aynanın yan kısımlarına takmalısınız.

Odalarda Ayna Dekoru Nasıl Yapılmalı?

Odalarda ayna dekoru bir kaç şekilde yapılabilir. Bunlarda biri ayaklı ve boydan ayna dekorudur. Çok şık ve otantik bir görünüm kazandıracaktır. Diğeri ise duvara ve ya kar dolabına monte edebileceğiniz dekoratif aynalar olabilir. Bu saydıklarımız hem kullanım için hem de dekor için kullanabileceğiniz ayna türleridir. Odalarda diğer bir önerimiz ise sadece dekor amaçlı olan aynalardır. Bu aynalar geometrik şekilli aynaların bir araya gelmesi şeklinde olabilir. Örneğin büyüklü küçüklü aynaları duvarınızın bir bölümüne asarak güzel bir dekor elde edebilirsiniz. Yine aynı şekilde geometrik desenleri karışık bir şekilde kullanmanızda güzel olabilir.

dekor.jpg

ayna.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.