1. HABERLER

  2. KADIN & AİLE

  3. Anneye Bağımlılık (Bağımlı Anne Sendromu) Nasıl Anlaşılır? 
Çatı Katı Odaları İçin En İyi Dekorasyon Önerileri

Çatı Katı Odaları İçin En İyi Dekorasyon Önerileri

Bir çok insanın en beğendiği köşe çatı katlarıdır. Çünkü daha sakin bir ortamı vardır. Ve genellikle dinleme yeri olarak çatı katları tercih edilir. Sizler için en iyi dekorasyon önerileri hakkında bilgilendirici haber hazırladık.

A+A-

Esasen en çok yatak odası olarak kullanılsa da güzel bir manzaraya bakıyorsa mutlaka orada kendimizi dinleyeceğimiz bir alan meydana getiririz. Çatı katınıza muhteşem bir dekor yaparak keyifle zaman geçireceğiniz bir alan yapabilirsiniz. Ancak çatı katlarındaki eşyalar doğru dekor edilmezlerse gereksiz çok yer kaplarlar. Bu nedenle doğru bir bilgiye sahip olmak gerekir. Aksi halde huzurlu ortamınız, sevimsiz bir ortama dönüşebilir. Burada sizin için araştırdığımız bir kaç dekorasyon önerisinde bulunmak istiyoruz.

Çatı Katında Yatak Odası Dekorasyonu

Çatı katları sessiz sakin bir mekan olma özelliği nedeniyle genellikle yatak odası olarak kullanılır. Bunun için burada yatağımızın dolaplarımızın olduğu yer çok önemlidir. Eğer üçgen bir çatı katına sahipseniz öncelikle yatağınız tam üçgen çatının altında olmalıdır. Uyurken nefes açısından daha sağlıklı ve ferah olacaktır. Yine burada üçgenin kenar tarafları daha alçak olacağından iki tarafa komidin yerleştirmek akıllıca bir fikir olabilir. Kar dolabınız yatağınızın ayak ucu hizasındaki karşı duvara monteli olmalıdır. Çünkü çatının uzun kısmı geleceği için dolabınız geniş olacaktır. Yatağınızın baş kısmında boydan bir cam aydınlık açısından güzel durabilir.

Çatı Katı Çalışma Odası Dekorasyonu

Yine sessizliğin ve huzurun mekanı olan çatı katı çalışma odası için mükemmel bir seçimdir. Gerek iş çalışmaları, gerekse ders çalışmaları burada daha sağlıklı bir şekilde yapılabilir. Üçgen bir çatı katında üçgenin manzaraya bakan bir kısmı tamamen camdan oluşmalıdır. Bu camın hemen karşısı aynı zamanda üçgen çatının ortası olan kısma çalışma masası gelebilir. Çalışma masanızda masa lambası, bilgisayar ve kalemlik olmakla birlikte bir aile fotoğrafı ekleyebilirsiniz. Çalışma masanızın arka duvarına kütüphanenizi yerleştirmelisiniz. Buradan rahatlıkla kitaplarınızı alabilirsiniz. Burada zaman zaman işlerden ve ya derslerden yorulduğunuzda dinlene bilmek için üçlü koltuk koyabilirsiniz. Bu koltuk manzaraya doğru dönük bir şekilde cam önünde olmalıdır. Üçgen camınıza yanlardan toplanan perde takarak istediğinizde kapatıp uyuyabileceğiniz bir perde seçmelisiniz.

☾* Halk gazetesi

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.