1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Acer Yetkili Servis Neden Seçilmelidir?
Instagram Kurumsal Hesap Nasıl Açılır?

Instagram Kurumsal Hesap Nasıl Açılır?

Kurumsal hesap dendiği zaman "Instagram" kullanıcıları tarafından bu işletme profili olarak isimlendirmektedir. "Instagram kurumsal hesap nasıl açılır" Birlikte inceleyelim...

A+A-

Bu günümüzde her türlü işletmenin tercih ettiği veya da influencer olarak nitelendirilen insanların hesaplarını normal herkesin kullandığı tarzdan daha kurumsal bir hale getirmek istemesiyle gündeme oturmuştur. Instagram işletme hesabı nedir, instagram işletme hesabı açmak için yapmanız gerekenler nelerdir,  instagram işletme profili neden kullanılmalıdır gibi kafada soru oluşturabilecek şeylere bir göz gezdirip bu konuyu daha iyi anlamakta fayda bulunmaktadır. 

Instagram Kurumsal Hesap

Hepimiz biliyoruz ki Instagram her saniye popülerliği artan bir sosyal medya aracıdır. Kurumsal hesap sayesinde kendi reklamlarınızı oluşturabilirsiniz. Eğer bir şirketiniz varsa tanıtımını yapmak böylece daha fazla kitleye sahip olmak istiyorsanız hesabınızı kurumsal hesaba geçirmeniz avantaj durumuna getirecektir.

Önceden kurumsal hesap diye bir kavram yoktu ve herkes başa türlü yollarla geniş bir alana yayılmak için uğraşıyordu, anca reklam ve sponsorluk olayları gibi şeyler yoktu. Ancak kurumsal hesap durumu gelince özellikleri ile birlikte insanlar hem kişisel hesaplarını hem de markaların/ işletmelerin hesaplarını kurumsala geçirebilmektedir. Böylece hem reklam hem de istatistik özelliklerinden fayda görmektedirler.

Instagram Kurumsal Hesaba Geçmek Neden Önemlidir? 

Eğer e-ticaret ile uğraşıyorsanız o zaman sosyal medyalarda da pazarlama işine girip bu alanda çalışmalar yapmanız gerekmektedir. Bunun içinde reklam çalışmaları ve bu çalışmalar için gerekli analizleri yapmanız gerekmektedir. Tabi reklam dışında Instagram hesabınız üzerinde gerçekleşen aktiviteleri, kullanıcılarla olan etkileşimlerinizi, paylaştığınız her şey hakkında gerekli olan istatistiksel bilgileri görüp inceleme fırsatına kavuşmuş olacaksınız. 

Instagram Kurumsal Hesap Nasıl Açılır? 

Marka veya kişisel hesabınızı kurumsal hesaba geçirmek için aynı yollarla ilerleyeceksiniz yani marka için farklı kişisel hesap için ayrı bir durum söz konusu değildir. Öncelikle Instagram da kendi profilinize giriş yapmalısınız. Daha sonra sağ üst köşede "Ayarlar" kısmına basarak "İşletme Profiline Geç" olarak yazan bir seçenek göreceksinizdir. Bu adıma tıkladıktan sonra karşınıza açılan bölümde kurumsal hesaba geçtiğiniz takdirde sizleri hangi özelliklerin beklediğine dair bir bölüm çıkacaktır. Karşınıza çıkan sayfayı sol tarafa kaydırarak bütün özellikleri görebileceksiniz.

Sonraki adımda markanızı Facebook hesabınızla eşlemeniz gerekmektedir. Artık son adımlara yaklaştınız demektir. Profilinizin hangi kategoriye ait olduğunu belirlemeniz gerekmektedir. Çıkan seçeneklerden uygun olanı seçmelisiniz. En son olarak da "İşletme Profilini Ayarla" seçeneğini seçerek iletişim bilgilerinizi girerek bitir seçeneğine basarak işlemi tamamlayabilirsiniz. Böylece hesabınız artık kurumsal bir hesap duruma gelmiş olacaktır. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.