1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İnstagram Gece Modu Nasıl Yapılır?
İnstagram Gece Modu Nasıl Yapılır?

İnstagram Gece Modu Nasıl Yapılır?

Son yılların en popüler uygulaması olan instagram fotoğraflarınızı, videolarınızı, anı olarak insanlarla paylaşmak istediklerinizi yayınlayabileceğiniz bir uygulamadır. "İnstagram gece modu" haber detayda...

A+A-

Instagramı diğer uygulamalardan ayıran en önemli özelliklerinden biri bir sürü filtreye sahip olmasıdır. Instagram kullanan insanlar değişik filtre ve efektlerle paylaşacakları şeyleri zenginleştirerek daha büyük bir zevkle paylaşıyorlardır.

Hatta günümüzde instagramı e-ticaret platformuna da çeviren insanlar, markalar bulunmaktadır. Kurumsal hesaba çevirerek bu işlemi rahatlıkla gerçekleştirebilmektedirler. Instagramın tüm bu eylemleri yapabilmek için değişik özellikleri bulunmaktadır. Bunlar fotoğraf, video, direk mesaj, canlı yayın, hikâyeler, etiket, arşiv, istatistik, kaydedilenler, öne çıkan hikâyeler ve gece modu özelliğidir. 

Instagram Gece Modu Özelliği

Instagram uygulamasının içerisinde gece modu özelliği ayrı bir özellik olarak yer almamaktadır. İOS ve Android telefon kullananlar fark etmeksizin herkesin kafasında ki başlı soru bu özelliğin nasıl aktif hale getirildiğidir. Bu uygulama sayesinde telefonların ekranları beyaz ekrandan siyah ekrana dönüşmektedir.

Beyaz ışık gözü daha çok yoran bir renk olduğu için gece modu bu konuda hayat kurtarmaktadır ve insanlar daha fazla sosyal medya kullanmaya zaman harcayabilmektedir. Aynı zamanda beyaz ışık telefon şarjını daha çabuk tükettiği için, gece moduyla beraber enerji sarfı da azalacağı için pil seviyeniz daha yüksek kalacaktır. Bu avantajlar sayesinde gece modu kullanımı daha çok istek görmektedir. 

Instagram Gece Modu Nasıl Yapılır? 

Öncelikle telefonunuz android ise; telefonunuzdan Google Store'u açınız. Sol üstte üç çizgi bulunmaktadır. Ona dokunduktan sonra, uygulamalarım ve oyunlarım yazan sekmeye tıklayınız. Daha sonra Instagram uygulamasını bulunuz. Açılan sayfayı aşağıya doğru kaydırarak beta sürümüne katıl seçeneğini bulunuz ve katıl seçeneğine tıklayınız. Sonra uygulamalarım ve oyunlarım yazan sekmeye geri dönüş yaparak instagram hesabınızı güncelleyiniz. Böylece instagram hesabınız gece moduna uyum sağlayabilecek sürümde olmuş olur.

Uygun sürümü bulduktan sonra telefonunuz ana ayarlar kısmına giriş yaparak arama kısmına gece modu ya da karanlık mod yazarak daha rahat bulabilirsiniz. Çıkan sonuçtan gece modunu aktifleştir seçeneğini seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer telefonunuz İOS sürümüyse, o zaman da telefonunuzdan ayarlar kısmından ekran ve parlaklık seçeneğine tıklayarak gece modu özelliğini etkinleştirerek kullanmaya başlayabilirsiniz. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.