1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Instagram Hesabı Nasıl Silinir? 
Instagram Hesabı Nasıl Silinir? 

Instagram Hesabı Nasıl Silinir? 

Instagram öncelikle 2010 yılında Iphone telefonlar için geliştirilen, insanların değişik bir sürü filtreyle istediği fotoğrafları / videoları çekerek paylaşım yapabileceği, muazzam içerikler üretebileceği bir sosyal ağ platformudur.

A+A-

Günümüze baktığımızda diğer sosyal medya platformlarına göre en çok tercih edilen ve insanların en keyif aldığı platform olmaktadır. Her insan bu platformda paylaşım yapıp karşılığında bir sürü beğeni ve yorum elde etmektedir. 

Instagramda Takipçi Sayısının Önemi

Facebook tarafından satın alından bu sosyal medya platformu günümüzde en çok kullanıcı artış oranı elde eden platform olmaktadır. Önceden sadece fotoğraf ve video paylaşmak için kullanılmakta olan Instagram artık öyle bir duruma geldi ki çoğu insan bu platformu e-ticaret yapmak için kullanmaya başlayıp işe dökmektedir. Böylece yüz binlerce kullanıcıya sahip olan bu platform en popüler ve en geniş sosyal medya mecralarından biri olmaktadır. Kullanıcı kitlesine bakıldığınca daha çok genç kesimdir.

İnsanların ara ara sosyal medya kullanmak istemediği zamanlar olmaktadır. Sıkılma, detox yapma ya da kullanmaktan vazgeçme gibi değişik nedenler olabilmektedir. Eğer kalıcı olarak Instagram hesabını ortadan kaldırmak istiyorsanız hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz ya da geçici olarak elinizin altında olmasını istemiyorsanız o zaman da hesabınızı tamamen silmek yerine dondurabilirsiniz. Şimdi geçici ve kalıcı olarak Instagram hesabının nasıl silindiğine bir göz atalım.

Instagram Hesabı Dondurma Ve Silme İşlemleri  

İlk önce bilmelisiniz ki Instagram hesabını dondurmak ve silmek farklı eylemler olduğu için silmek adına yapılacak olan adımlar da birbirinden farklıdır. Instagram hesabınızı cep telefonlarınızdan uygulama üzerinden silemezsiniz. Öncelikle www.instagram.com internet adresine girerek ya da "instagram hesabı silme" olarak yazdığınız takdirde karşınıza çıkan linke tıklayarak hesap silme veya dondurma işlemlerinden hangisini istiyorsanız gerçekleştirebilirsiniz. Diğer bir adım ise silmek için öncelikle hesabınıza giriş yapmalısınız, yaptıktan sonra profilim kısmına girerek kullanıcı adınızın yan tarafında bulunan ayarlar seçeneğine giriş yapmalısınız. Karşınıza çıkacak olan sol üst kısımda yer alan profilimi düzenle seçeneğine tıklayarak önünüze çıkan sayfanın sonunda  hesap silme sekmesine basarak Instagram hesabınızı neden silmek istediğinizi belirterek hesap şifrenizi yazdıktan sonra "hesabı kalıcı olarak sil" yazan kısma basarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.