1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Instagram Algoritmasını Aşmak İçin 5 Yöntem
Instagram Algoritmasını Aşmak İçin 5 Yöntem

Instagram Algoritmasını Aşmak İçin 5 Yöntem

Instagram bir algoritma kurmadan önce, birçok hesap her gün çok sayıda resim veya video yayınlayarak takipçi kazandı. 

A+A-

1. Kaliteli İçeriğe Odaklanın

Instagram artık bireysel beğenilere ve ilgi alanlarına göre gönderilere öncelik verdiğinden, bu artık o kadar etkili olmayacak. Bu nedenle, kullanıcılarınıza paha biçilmez, ilgi çekici olmayan içerikle spam gönderirseniz, büyük olasılıkla yayınlarına geri itilecektir.

Kaliteli içeriğin ana anahtarı, resimlerinizin ve videolarınızın özellikle hedef kitlenize göre tasarlanmış görünmesini sağlamaktır.

İPUCU: Hedef kitleniz için değer yaratmak için, kesinlikle ürün fotoğrafları yayınlamayın, bunun yerine ürünler, hedef kitlenin ilgili olabileceği günlük etkinliklere dahil edilmelidir.

12,8 milyon takipçi ile Starbucks, Instagram'daki en başarılı markalardan biridir ve beslemeleri kesinlikle ilham almaya değer. Ünlü Starbucks kupasını farklı geçmişlerde ve durumlarda paylaşıyorlar ve birçok gönderi hayranların gönderdiği resimleri içeriyor. Bu, hayranları markayla etkileşim kurmaya teşvik eder.

Marka, sayfalarını görsel olarak daha hoş hale getirmek için görüntülerine mevsimsel renk temaları da ekliyor. Örneğin tatil sezonunda fotoğraflarına kırmızı renk hâkim olurken, yaz aylarında fotoğraflar parlak ve canlı renklere sahip.

Fotoğraflarınız için bir tema belirlemek, marka feed'inizin kalitesini artırmanın ve gönderilerinize daha fazla dikkat çekmenin harika bir yoludur. Bir temaya sahip olduğunuzda, sayfanız daha düzenli ve tutarlı görünür. Hedef kitleniz de fazladan çabayı fark edecek.

2. Çapraz tanıtım

Kaliteli içerik oluşturduktan sonra, bu içeriği ilgilenen kullanıcıların önüne profilinize yönlendirerek ulaştırmanız gerekir. Gönderdikten sonraki ilk saatin en önemli zaman aralığı olduğunu unutmayın. İlk saat içinde ne kadar çok beğeni ve yorum alırsanız, sıralama faktörleriniz o kadar yüksek ve keşif sayfasını oluşturma şansınız o kadar yüksek olur.

Bu ilk saatte beğenileri ve yorumları en üst düzeye çıkarmanın bir yolu, içeriğinizi çapraz tanıtmaktır. Bu, Instagram gönderinizi Facebook, Twitter ve hatta Snapchat gibi diğer sosyal medya hesaplarınızda tanıtacağınız anlamına gelir. Örneğin, insanları bir Instagram gönderisini görüntülemeye motive etmek için, takipçileri Instagram yayınınızı ziyaret etmeye yönlendiren bir mesajla bir anlık görüntü oluşturabilirsiniz.

Instagram hesabınızı farklı sosyal medya profillerinde tanıtarak, Instagram algoritması etrafında çalışmak ve profilinize trafik çekmek için diğer platformlardaki görünürlüğünüzü artırabilirsiniz.

3. Harekete Geçirici Mesaj

Harekete geçirme ifadesi de kitle etkileşimini artırmak için çok etkilidir. Popüler Instagram CTA'ları arasında "eğer… ise arkadaşınızı etiketleyin", "eğer… ise iki kez dokunun." Veya "en sevdiğinize yorum yapın ..." İzleyicilerden yayınınızla etkileşimde bulunmalarını isteyerek, içeriğinizle etkileşime girdikleri için yayınınızın akışlarında daha yüksek gösterilme şansını artırmış olursunuz. Algoritma, düzenli olarak içeriğinizle ilgilenen kişileri bir ilgi sinyali olarak okur ve bu kullanıcılara içeriğinizin daha fazlasını gösterir.

Ek olarak, gönderiniz hakkında ne kadar çok beğeni ve yorum olursa, o kadar fazla görünürlük kazanırsınız.

4. Hashtag'ler

Gönderi görünürlüğünü artırmanın en kolay yollarından biri hashtag kullanmaktır. Artık bir algoritma yürürlükte olduğuna göre, ilgili kullanıcıların gönderilerinizi görmesini sağlamak için gönderilerinizde doğru hashtag'leri kullanmak her zamankinden daha önemlidir.

Şu anda, hashtag kullanmanın bir cezası yoktur, bu yüzden onları akıllıca kullanın, ancak alakalı olduklarından emin olun. Başlangıç ​​olarak, gönderi başına yaklaşık 4 veya 5 hashtag ekleyin, bunların tümü sizin özel içeriğinizle uyumlu olmalıdır.

Ayrıca, markanızla özel olarak veya güçlü bir şekilde ilişkilendirilmiş belirli bir hashtag'e sahip olmak istersiniz. Örneğin, Herschel Supply Co, seyahat resimleri için #Welltravelled hashtagini kullanıyor ve bu, hemen seyahat gönderileri için en popüler hashtag'lerden biri haline geldi.

Belirli toplulukları hedeflemek için, yayınlarınıza #startuplife #musthave veya #healthyliving gibi sektöre özel hashtag'ler de ekleyebilirsiniz. Bu, markanızı bu hashtag'leri keşfeden kullanıcılara ifşa edebilir. 

5. Etkileyici Stratejisi

Son olarak, etkileyici pazarlama, erişimlerini genişletmek isteyen markalar için uygun bir seçenektir. Etkileyenler iki nedenden dolayı çok önemlidir:

  1. İnsanların aşina oldukları kişilerin marka tavsiyelerine inanma eğiliminde oldukları gösterilmiştir.
  2. Influencer'lardan gelen gönderiler, benzer özellikleri ve ilgi alanlarını zaten paylaşan insanlarla etkileşim kurduklarından, feed'lerde daha yüksek görünme olasılığı daha yüksektir.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.