1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İnstagram Fotoğraf Gizleme Nasıl Yapılır? 
İnstagram Fotoğraf Gizleme Nasıl Yapılır? 

İnstagram Fotoğraf Gizleme Nasıl Yapılır? 

Birçok insan artık sosyal medyayı sıklıkla kullanıyor. Hatta sosyal medyada saatler geçirilmekte. Bu sebeple "sosyal medya" platformlarındaki paylaşımlar önem kazanmaktadır.

A+A-

Yoğun şekilde kullanılan uygulamalardan biri de instagram platformudur. İnstagram, daha çok görsel içeriklerin paylaşıldığı bir mecradır. İnstagram google play store dan ve app store'dan ücretsiz olarak indirilebilmektedir. Kullanıcılar bu uygulamaya mail adresi, kullanıcı adı ve şifre gibi bilgileri belirleyerek kaydolmaktadırlar. İnstagram uygulaması görsel içerik paylaşmanın yanı sıra, kullanıcılara mesajlaşma ve yorum bırakma imkânı da sağlamaktadır. Beğeni ve yorum sayısına etkileşim denmektedir. 

İnstagram Fotoğraf Özellikleri

İnstagram'da paylaşılacak fotoğrafların genelde estetik açıdan güzel olması gerekmektedir. Estetik açıdan göze hitap etmeyen görseller, diğer kullanıcılar tarafından beğeni ya da yorum yapılmamasına sebep olabilir. Bu da instagram kullanıcıları için olumsuz bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için daime etkileşim sağlayan takipçiler satın alınabilmektedir. Belirli bir ücret karşılığı sanal şekilde satın alınan bu takipçiler, paylaşılan içeriklere beğeni ve yorum yapmakla görevlidirler. Günümüzde sosyal medya için harcanan zaman epey fazladır. Bu sebeple, sosyal medyadaki beğeni ve yorum sayıları popülarite göstergesidir. İnstagramda takipçi sayısının fazla olması, kişilere popülerlik kazandıracaktır. İnstagram takipçi arttırma bu şekilde yapılabilmektedir. 

İnstagram Fotoğrafları

İnstagram paylaşılan fotoğraflar kimi zaman kullanıcılar tarafından silinmek ya da arşivlenmek istenmektedir. Önceden beğenerek paylaşılan bir fotoğraf daha sonrasında kullanıcının hoşuna gitmeyebilir. Bu sebeple, fotoğrafı gizleme ya da arşivleme denilen işlem instagram üzerinden yapılabilmektedir. Bu işlem, fotoğrafı instagram platformundan tamamen kaldırmamaktadır. Yalnızca kullanıcının görebileceği şekilde düzenlemektedir. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, takipçilerine güzel fotoğraflar sunabilmektedirler.

İnstagram Fotoğraf Gizleme

İnstagram fotoğraf gizleme ayarını yapmak için, öncelikle kişi uygulamaya giriş yapmalıdır. Sonrasında profile girilmelidir. Gizlenmek yahut diğer adıyla arşivlenmek istenen fotoğraf profilden seçilir. Kullanıcı adının tam karşısında bulunan alt alta dizilmiş üç noktaya dokunulur. Çıkan ekranda arşivle seçeneğine tıklanarak fotoğraf gizleme işlemi yapılabilmektedir. Kullanıcılar dilerlerse yine profil seçeneğinden, ekranı sağa kaydırarak arşivlenmiş fotoğraf ve videolara ulaşabilirler. Kullanıcılar, arşiv kısmından instagram uygulaması içinde daha önce gizlenmiş içeriklere de ulaşabilmektedirler. 

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.