1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Diz Kireçlenmesi İçin Kök Hücre Tedavisi
Hepatit A Nedir, Belirtileri Nelerdir, Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Hepatit A Nedir, Belirtileri Nelerdir, Korunma Yöntemleri Nelerdir?

Günümüzde pek çok kişide görülmekte olan Hepatit A hastalığı genel itibariyle viral bir enfeksiyon çeşididir. Gıda ve su paylaşımı gibi durumlarla bulaşan bu rahatsızlık, daha çok karaciğerin faaliyetlerini göstermesini kısıtlayan bir durumdur.

A+A-

Hepatit A nasıl bulaşır? Bu virüs, genel itibariyle az önce de belirtildiği gibi yiyecek ya da içeceklerin bir başka insan ile paylaşılması şeklinde ya da nesnelere temas kurunca bulaşma ihtimali oldukça yüksektir. İlerlediği aşamalarda karaciğer açısından oldukça sıkıntılı bir hal oluşturur. Hepatit A belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili merak edilen konuların tamamı ve çok daha fazlası bu makalede ilgililerini bekliyor.

Hepatit A Nedir?

Genel itibariyle hepatit A hastalığı hepatit A virüsünün kişiler arasındaki bulaşması sonucunda meydana gelen ve karaciğerin akut bir enfeksiyonu şeklinde kendini gösteren bir hastalık biçimidir. Bütün dünyada yaygın bir şekilde görülmekte olan bu hastalık sosyo ekonomik dengeleri ve yaşam kalitesini ciddi derecede düşüren etkilere sahiptir.

Hepatit A Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

  • Ciltte yoğun kaşıntı meydana gelmesi
  • Cildin ve gözlerin beyazlarının sarı bir hal alması
  • Eklemlerde ağrı meydana gelmesi
  • Düşük ateş ile koyu idrar durumlarının oluşması
  • Kilo kayıplarının yaşanması
  • Karın ağrısı ya da karın rahatsızlığı bulgularının kendini göstermesi
  • Ani bulantı ve kusma halleri
  • Yorgunluk

Hepatit A Nasıl Bulaşır?

Makalenin başında da belirtildiği gibi hepatit A virüsü genel itibari ile yiyeceklerin, içeceklerin paylaşılması durumunda ya da enfekte olmuş bir kişi veya nesne ile temas kurunca buluşma ihtimali oldukça yüksek olmaktadır. İleriki evrelerde karaciğer açısından oldukça tehlikeli durumların ortaya çıkmasına sebep olur.

Hepatit A Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır?

İşin aslına bakılırsa hepatit A açısından özel bir tedavi henüz bulunmamaktadır. İnsan vücudu, hepatit A virüsünü kendi kendini temizleme kabiliyetine sahiptir. Hepatit A vakalarının genelinde karaciğer genel itibariyle altı ay içerisinde kalıcı bir hasar oluşturmadan iyileşme özelliği göstermektedir. Gereksinimlere göre istirahat ve kusmaya yönelik ve çeşitli ilaç tedavileri uygulanabilir.

Fakat yine de her ne kadar da hepatit A tedavisi ile ilgili tam ve kesin bir tedavi uygulaması mümkün olmasa bile kişilerin temizlik ve hijyen kurallarına dikkat etmeleri gerekir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.